avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii proprietari

Buna ziua,

In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte util. As avea cateva intrebari legate de contractul de comodat:

1. Pentru a stabili ca sediu profesional al intreprinderii individuale un apartament de bloc este obligatorie semnatura ambilor proprietari ai imobilului sau este suficienta semnatura unuia dintre proprietari?

2. Inainte de a depune actele de inregistrare a II la Registrul Comertului, contrctul de comodat trebuie sa fie inregistrat la administratia financiara sau trebuie sa obtin anumite adeverinte de la administratia financiara legate de imobilul care face obiectul contractului de comodat?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:24, 27 Decembrie 2011
1. Da ambii proprietari trebuie sa semnaze, dar va mai trebuie si acordul Asociatiei de proprietari
[ link extern ]
2. Nu trebuie inregistrat la administratia financiara, aceasta nu va elibereaza Certificat si adeverinta (doar SRL-urile au nevoie de aceste acte)
Craciun fericit!
Contractul de comodat nu se inregistreaza nicaieri se face intre soc. si propietar cu titlu gratuit,in care se stipuleaza conditiile de punere a spatiului la dispozitia societati si tot ce tine de cheltulielile spatiului (utilitati) ca sa fie deductibile de societatea.
Daca se face un contract de inchiriere se legalizeza la notar si se inregistreaza de propietar la administratie,dar atunci aveti o chirie lunara.

Contractele se semneaza de toti propietarii.
CRACIUN FERICIT!!
Poate fi semnat si de catre un singur proprietar dar numai in situatia in care acesta are imputernicire si din partea celorlalti ..
Pentru a stabili sediul social trebuie sa obtineti in prealabil de la AFP un acord.
Alex_Munteanu a scris:

Pentru a stabili sediul social trebuie sa obtineti in prealabil de la AFP un acord.


Asta numai la SRL-uri, (si nu acord, ci o adeverinta si un certificat) aici era vorba despre II, unde nu-i trebuie acele inscrisuri.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Contract comodat geta2011 geta2011 Buna ziua, Sediul unei firme nou infiintata va fi intr-un imobil ipotecat de banca. Se intocmeste contract de comodat? Trebuie sa cer si bancii acordul? ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat roxanne^^ roxanne^^ Contractul de comodat trebuie sau nu inregistrat la finante?...dar la notar ? Eu, avand procura generala de administare pe imobil ( imobilul este al mamei), ... (vezi toată discuția)