avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executare silita prin licitatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

despre executare silita prin licitatie imobil.(executor judecatoresc)

buna si un Craciu Fericit!
Am o intrebare.: poate avea loc executare silita a unui imobil de catre executor judecatoresc fara decizia unei setinte de judecata definitive ? imobilul valoreaza peste 22.mi lei noi.el poate fi vandut la sub 500 lei in licitatie .? Va multumesc pt raspuns anticipat si daca se poate sa mi explicati mai detaliat referitor la cele de mai sus si ce as putea face eu ca sa opresc abuzul licitatiei referitor la pretul vanzarii..Multumesc. Gabriel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 26 Decembrie 2011
Executarea silita se realizeaza in baza unui document legal care este fie contract ce constituie titlu executoriu,fie este hotarare a instantei de judecata investita cu formula executorie
Impotriva executarii silite puteti fie achita suma sau puteti formula contestatie la executare
Instanta de judecata in cazuri motivate sii ulterior achitarii de cautiune in cuantum de 10% din valoare,poate dispune suspendarea executarii silite
mda, nu a-ti explicat, in ce baza urmeaza sa fie realizata executarea silita, daca exista un contract care prin prevederile acestuia si urmare a acceptari dvs prin semnatura poate fi posibila, varianta cealalta sigur, trebuie sa fie o hotarare judecatoreasca def. si irevoc., pai, daca amanuntele problemei sunt pe "jumatate", raspunsurile nu pot fi de prea mai folos !.
1. Executarea silita nu poate fi efectuata fara existenta unui titlu executoriu ...

2. Daca executare silita se face prin vanzarea imobilului , atunci :
Art. 509 C.proc.civ. :
Licitatia incepe prin citirea de catre executor a publicatiei de vanzare si a ofertelor primite pana la acea data.
Executorul va oferi spre vanzare imobilul, prin trei strigari succesive, la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, pornind de la pretul oferit care este mai mare decat cel la care s-a facut evaluarea potrivit art. 500 alin. 2 sau, in lipsa unei asemenea oferte, chiar de la acest pret.
Daca imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitatie sau servitute intabulate ulterior inscrierii vreunei ipoteci, la primul termen de vanzare strigarile vor incepe de la pretul cel mai mare oferit sau, in lipsa, de la cel fixat in publicatie, scazut cu valoarea acestor drepturi socotita potrivit art. 500 alin. 4.
Daca din cauza existentei drepturilor aratate la alin. 3 nu s-a putut obtine un pret suficient pentru acoperirea creantelor ipotecare inscrise anterior, socotite dupa datele din cartea funciara, executorul judecatoresc va relua in aceeasi zi licitatia pentru vanzarea imobilului liber de acele drepturi; in acest caz, strigarile vor incepe de la pretul mentionat in publicatia de vanzare, fara scaderea aratata in alin. 3.
In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicatie in conditiile art. 504 alin. 3. La acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret licitatie sammy44 sammy44 Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil? (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la executare ? (urgent) hecla hecla Buna ziua. Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta.:-/ Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 conform caruia pot sa evacuez ... (vezi toată discuția)