speta:X foloseste de aproximativ 50 de ani casa mostenita de la parintii sai,care,la randul lor,au mostenit-o de la parintii lor,bunicii lui X,bunici decedati dar pe care este intabulata casa si astazi.
intrebare:in virtutea uzucapiunii, X poate intabula acea casa fara a mai fi nevoit sa plateasca vreo suma de bani fratilor lui?
multumesc si sarbatori frumoase!
Daca fratii au renuntat la mostenire cu ocazia desbateri succesiuni si dtr ati folosit si platit impozitele pe toata perioada de timp ,avand si certificat de mostenitor ,puteti intabula casa si terenul singur cu formele neceasre la notar. insa nu inteleg dece sa faceti uzucapiune daca o mosteniti ?! ,ptr orice eventualitate consultati un avocat .
nu s-a facut niciun fel de succesiune notariala,nu a renuntat nimeni expres la aceasta mostenire,atata doar ca X a folosit timp de 50 de ani in urma unei intelegeri verbale,tacite intre rude.
intrebarea mea era daca poate sau nu sa intabuleze in virtutea uzucapiunii sau tre sa faca succesiune?
casa intabulati in baza uzucapiuni trebue sa aveti o hotarare judecatoreasca prin care s-a dat ,dtr, dreptul de proprietate si in baza hotararii obtinute faceti formele de intabulare in care sens va spune un notar ce acte va trebuesc . cred ca am raspuns la intrebare de nu santeti multumiti apelati la un avocat . sarbatori fewricite.
Mostenire?????
emy23
BUNA.nici nu stiu cum sa incep...casa in care sta familia mea (mama si fratii) este pe numele bunicului meu.(decedat de 30 ani)pamantul pe care este construita ... (vezi toată discuția)
Mostenire
diddu
buna ziua!
ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)