avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea copilului minor cu mama minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea copilului minor cu mama minora

buna,eu am 17 ani fara 4 luni si am un copil de aproape 7 luni.Copilul e trecut pe numele tatalui.Eu cu parintii mei vrem sa il trecem pe numele nostru.Ce trebuie sa facem?Daca il dam in judecata putem?va rog mult ajutatima
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 21:14, 27 Decembrie 2011
tatal isi va da acordul la notar, ca cel mic sa iasa din tara cu parintii dvs.
tatal isi va da caordul si pt a-i face copilului pasaport, nu se trece in pasaportul dvs.
Cand veti fi majora, puteti cere incredintarea celui mic. Cred ca faceti o confuzie, numele nu are legatura cu incredintarea
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Buna seara
Puteti trece copilul peste granita doar cu acordul tatalui ,insa faceti o cerere in instanta de incredintare minor prin custodie unica ,si enumerati motivele pentru care tatal nu este in stare de a creste si educa copilul,si cereti totodata sa se specifice in hotarare ca puteti merge in vizita ,in strainatate cu copilul fara a mai fi nevoie de permisiunea tatalui.Mentionati ca mergeti in vizita la parinti ,ca parintii muncesc si locuiesc in afara tarii.
Acesta ar fi singurul mod in care a-ti putea scapa de acordul tatalui,numai pe calea instantei, prin hotarare judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie stanciucbn stanciucbn Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa plec din tara cu copilul meu in varsta de 13 ani fara acordul tatalui.Mentionez ca suntem divortati din iunie 2010 iar ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna minor danababei danababei Ce inseamna custodie comuna a unui minor?Acum sunt in divort,copilul de 5 ani sta cu mine in Gura Humorului,exsotul la 80km.Nu doreste ca instanta sa-mi ... (vezi toată discuția)