avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instintare de la anaf ca nu am depus d 112
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instintare de la anaf ca nu am depus d 112

azi am primit de la anaf instintare ca nu am depus d 112 pe luna oct 2011 si sunt amenintat cu amenda cnf art 219 .2.d din c. de proc fiscala De frica am depus d 112 ptr noiemb (fiind ultimele ore de depunere ). Eu am citit (dar acum nu imi mai aduc aminte nr. legislatiei ) modificarile aduse cnf careia p. juridice , deci si asoc., care au sub 3 salariati in anul precedent (am avut 2 )vor depune decl timestrial. Va rog trimiteti-mi opini si ordinul in care se specifica ca d 112 se depune trimestrial . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 22:00, 27 Decembrie 2011
multe site-uri scriu ca incepand cu luna oct decl se depune trimestrial cnf OG 30 /2011 dar nu se specifica ce articolul. Cand merg la anaf trebuie "sa-i dau in cap cu articolul " sau "inghit " amenda de 500-1000 lei.
am gasit raspunsul cautat : Ou 30 /2011 .(preluat de la P. Neamt )

La articolul 296.19, dupa alineatul (1) se introduc opt noi alineate, alineatele (11)—(18), cu urmatorul cuprins:
„(11) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane assimilate angajatorului, depun trimestrial Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evident nominala a persoanelor asigurate aferenta fiecarei luni a trimestrului, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.
(12) Depunerea trimestriala a declaratiei prevazute la alin. (1) consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru.
(13) Numarul mediu de salariati se calculeaza ca medie aritmetica a numarului de salariati din declaratiile prevazute la alin. (1) depuse pentru fiecare luna din anul anterior.
(14) Pentru persoanele si entitatile prevazute la alin. (11), venitul total se stabileste pe baza informatiilor din situatiile financiare ale anului anterior.


Art. 58. — (1) Platitorii de salarii si de venituri assimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul afferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l vira la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), impozitul afferent veniturilor fiecarei luni, calculat si retinut la data efectuarii platii acestor venituri, se vireaza, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza, de catre urmatorii platitori de venituri din salarii si venituri assimilate salariilor:
a) asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 intreprindere individuala nicod nicod Am o intreprindere individuala infiintata in 2010 si singurul angajat este cu 01.11.2011. Vreau sa stiu daca 112 se depune trimestrial (contributiile pe cele 2 ... (vezi toată discuția)
Depunere si plata trimestriala d112 stelach stelach Buna ziua, Prin Ordonanta 30/2011 pentru modificarea si completarea codului fiscal incepand cu luna oct.2011 , se introduce optiunea de a depune si plati ... (vezi toată discuția)
Plata creante salariale mirela.onciu mirela.onciu Detin o I.I. cu un salariat, am ales sa depun D112 trimestrial si asi dori sa stiu daca pot face plata contributiilor sociale aferente salariului tot ... (vezi toată discuția)