avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada maxima a concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada maxima a concediului medical

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Daca pana la 31.12.2011 (inclusiv) am avut 3 luni de concediu medical, acesta se poate prelungi pentru ca intram intr-un nou an sau se intra la comisie?
Va multumesc. Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: Nicole09 , utilizator 16:00, 28 Decembrie 2011
Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca ,boala obisnuita,se acorda pe o durata de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotite de la prima zi de imbolnavire.
Incepand cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale
Cum dvs. ati avut prima zi de imbolnavire in octombrie,de aici curg si cele 183 de zile,deci incepand cu a 91 a zi daca este nevoie,pt. prelungire pana la perioada maxima admisa trebuie avizul medicului expert.
Am inteles. Nu se ia in calcul anul calendaristic. Multumesc. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu medical permise de lege Laura_89 Laura_89 Buna seara, Am o nelamurire, cate zile de concediu de medical pentru boala obisnuita? Multumesc Laura (vezi toată discuția)
Durata unui concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Cat timp poate avea,in continuu ,un salariat,concediu medical? am o salariata care are cm din iulie pana in prezent ,cod 01 si 06,este normal??? (vezi toată discuția)
Concediu de boala andrey78 andrey78 Buna ziua, Care este perioada maxima /an a concediului de boala pe care poate lua un angajat cu o boala cronica? Am auzit 90 de zile?In ce conditii? Daca ... (vezi toată discuția)