avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contestatie la solutionarea plangerii de catre ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contestatie la solutionarea plangerii de catre consiliul baroului

buna seara .Am formulat o plangere impotriva avocatului care trebuia sa ma reprezinte intr-un proces civil ,Acesta a incasat onorariul stabilit conform contractului de asistenta incheiat dar nu s-a prezentat la niciun termen.Mi-am cerut onorariul dar Consiliul Baroului a respins cererea ca neantemeiata fara insa sa existe o motivare in acest sens.
Care sunt pasii urmatori in privinta contestarii acestei hotararari a baroului >?
Trebuie facuta contestatie la UNBR >?Daca da care este adresa acestuia si daca trebuie sa depun in plic recomandat toate dovezile pe care le detin in legatura cu acest caz ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: socrate111 , utilizator 16:08, 29 Decembrie 2011
prezenarea la termen nu este esentiala pentru cistigarea cauzei si nici nu este o dovada a neexecutarii obligatiilor ce revin avocatului in baza contractului. nici legea si nici contractul nu obliga avocatul sa fie prezent la termene, uneori acest lucru este imposibil mai ales cind exista mai multe dosare programate in aceeasi zi / ora.
daca avocatul a intocmit acte procesuale ptr dosarul dvs, obligatia sa este executata. probabil ca din aceasta cauza plingerea a fost respinsa.
uniunea avocatilor o gasiti la www.unbr.ro
perfect adevarat ce spuneti dvs sau aproape perfect cu specificarea in cazul meu ca acest avocat a incasat onorariul la timp conform intelegerii scrise dar fara a indeplini niciun act procesual .Deci pur si simplu apararea mi-am construit-o singur si singur am participat la dezbateri.De ce nu-mi returneaza onorariul daca in final este clar ca nu a avut timp pentru acest proces >? cat despre multele dosare pe care le poate avea un avocat ,exista varianta delegarii si nicidecum stiind ca nu mai poate fi amanat cazul sa nu te prezinti .........Nu-i asa domnule avocat ?cand ceri banii trebuie sa oferi si timp si interes pentru cauza .........
evident ca atunci cind incasezi bani trebuie sa acorzi maxima atentie dosarului si clientului, aveti dreptate. insa cred ca problema este putin diferita in realitate deoarece daca ar fi fost exact ca in mesajul dvs, Baroul ar fi admis cererea dvs. Baroul nu tine partea avocatilor reclamati daca acestia gresesc fata de clienti.
buna ziua domnule avocat .am citit mesajul dvs si nu pot sa nu va raspund .Situatia este exact cea prezentata in mesajul meu .Avocatul a incasat banii conform contract de asistenta incheiat si nu a efectuat niciun act procesual.lasandu-ma sa ma descurc singur .Simplu.Cat priveste solutionarea plangerii adresata baroului , din consiliul baroului face partea chiar d-na avocat care se opune restituirii onariului primit de ea .....asa ca .........De altfel de ce nu exista si o motivare a respingerii cererii mele ?Raspunsul primit este unul sec ..se respinge cererea ca neantemeiata " Asta ar trebui sa ma multumeasca ? Oricum voi vedea ce rezolv cu contestatia depusa azi la UNBR. O zi buna domnule avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am angajat o avocata care pe langa ca mi-a cerut foarte multi ... izometric izometric Am angajat o avocata care pe langa ca mi-a cerut foarte multi bani ca sa ma reprezinte, nu s-a intrebuintat aproape deloc, a depus o cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)
Criza de bani pentru plata onorarilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca statul prin organele sale ar proceda la executarea silita a persoanelor care datoreaza cheltuieli de judecata ar avea bani pentru incetarea crizei lipsei ... (vezi toată discuția)
Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)