avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Un consilier juridic angajat al unei societati poate ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Un consilier juridic angajat al unei societati poate redacta si depune acte pentru alte societati?

Buna ziua, un consilier juridic, angajat al unei societati comerciale, in baza unui ctr individual de munca si membru al Colegiului Concilierilor Juridici poate sa-si exercite activitatea in favoarea altor societati dar la care nu este angajat? De exemplu poate inffinta, redacta si depune acte la ONRC pt alte societati? Daca da, cum, adica in baza a ce? pt ca el nu poate emite factura sau chitanta fiind deja angajat cu acte in regula, la o societate comerciala ?
Multumesc !
Poate face asa ceva in baza unui contract de mandat sau a unei procuri din partea tertilor ....
insa consilierul juridic nu trebuie sa emita factura? ... in baza acelui contract de mandat? Daca nu cer prea mult, ma puteti ajuta cu un model de un asemenea contract?

Multumesc !
Nu este obligatoriu sa emita factura ... plata se poate face si prin dispozitie de plata , pe care acesta semneaza ca a primit banii ...

Vedeti pentru un model
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
nu poate sa faca decat mandat cu titlu gratuit . altfel face evaziune fiscala.deoarece trebuia sa plateasca (cel putin) impozit la stat pentru ce incaseaza.prin urmare firma respectiva nu poate sa deduca nimic deoarece consilierul jurdic nu poate emite factura si chitanta.nu poate solicita nici cheltuieli de judecata in baza mandatului.

atentie si sa nu contravina Legii avocaturii....deoarece practicarea avocaturii fara drept este infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Pai nu este vorba despre avocati, din cate stiu eu , una este statutul consilierului juridic si alta este statutul avocatului

Alte discuții în legătură

Cod caen- consiliere juridica AlbulescuVP AlbulescuVP Buna ziua, Care ar fi codul caen recomandat in cazul in care se doreste infiintarea la ONRC a unui PFA pentru desfasurarea de activitati juridice- consiliere ... (vezi toată discuția)
absolventa facultatea de drept- consilier juridic aleb aleb Buna seara! Am absolvit facultatea de drept in iunie 2012 si in prezent sunt in cautarea unui loc de munca. As dori sa aflu modalitatile in care se poate ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)