avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu de succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu de succes

buna ziua,
trebuie sa deschid un proces in franta,am fost sfatuit sa contanctez un av din franta imi poate spune cineva ce inseamna onorariul de succes? multumesc
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 12:23, 29 Decembrie 2011
onorariu care se stabileste inainte de proces dar este platit dupa ce se castiga.in general este cu mult mai mare decat un onorariu normal ( deoarece avocatul preia riscul dosarului si neincasarii onorariului ) si se uziteaza in cauze patrimoniale si care au mari snse de castig, deoarece nimeni nu munceste degeaba:D... ( ex un imobil dintr-un grup de imobile, un procent dintr-o suma de bani...)
Onorariul de succes este un onorariu suplimentar de rezultat, datorat numai in cazul in care procesul ii da castig de cauza clientului aparat de avocatul respectiv. Clientul va plati onorariul Corespunzator Studierii dosarului si cheltuielilor , iar cel de succes este in plus si este socotit cel de rezultat.
Daca onorariul de succes vi se pare ceva normal, cum vi s-ar parea si reversul; adica in caz de insucces sa se returneze o parte din onorariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)