Buna ziua!
Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii).
-Ce fel de act este indicat?
-Cel de vanzare-cumparare ce fel de clauza sa aiba.Avand 19 ani, cum am putea rezolva problema dobandirii banilor de catre fiica ca sa nu fie usor atacabil?
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsuri!
Trebuie sa adaug faptul ca casa este cea in care locuim, de aceea doream o clauza, iar implicarea parintilor nu este posibila.Se poate face contract doar pe cota mea din proprietate?
Nu, pentru ca este proprietate in devalmasie, insa asa cum v am sous fiica poate sa va constituie cu titlu gratuit apoi drept de abitatie sau uzufruct. O varianta mai coatisitoare ar fi incheierea unei conventii matrimoniale sub regimul conventional sau sa faceti donatie dar in aceeasi masura parintele care are copii din alta casatorie sa doneze bunuri de valoare aproximativ egala si celorlalti copii, amanunt ce se va specifica in fiecare act de donatie.
Proprietatea este casa in care locuim si prin rascumpararea de catre fiica ar fi prea costisitor, plus ca am vrea o clauza sa fim si noi pe viitor protejati.Despre contractul de intretinere cu clauza de uzufruct viager ce ati putea spune comparativ cu cel de vanzare-cumparare cu clauza?
Acelasi lucru stimata doamna ca si cel de vanzare cumparare, poate fi atacat pentru reducerea liberalitatilor excesive...va scriam acest lucru pe pagina anterioara.
Mostenire
abeonasibylla
Buna ziua,
Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)