avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal?

Buna seara si La multi ani!va rog sa-mi spuneti si mie daca incidentul pe care am sa-l relatez de competenta cui este?In ajun,ma aflam intr-un supermarket impreuna cu sotul meu,cand am intrat in magazin o doamna plangea,isi pierduse portofelul,la un interval de timp a venit la mine sa-i arat geanta,m-am simtit jignita,m-am opus,pe urma i-am arata-o,la rugamintea sotului.Imediat au venit doi tineri sa scot portofelul,am incercat sa le explic ,au sarit la bataie,m-au lovit si pe mine si pe sotul meu,cand am vrut sa sun la politie nu m-au lasat mi-a luat tel.din mana,ne-au agresat atat fizic cat si verbal,a aparut politia,ni s-a facut perchezitie corporala,bineinteles nu s-a gasit nimic la noi,am fost la politie am depus reclamatie,ca pana la urma nu inteleg ce vor de la noi si daca au fost sanctionati intr-un fel cei doi dar din ce am inteles vor sa-mi retag reclamatia sub pretextul ca nu voi obtine nimic ca nu e caz penal.Eu sunt postas,orasul unde s-a intam,plat este un oras mic,voi fi nevoita sa-mi schimb serviciul,rusinea pe care am tras-o n-o pot explica,cat despre certificate legale nu poste fii vorba,ce sa fac cum sa procedez?CALOMNIAa fost abrogata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:11, 29 Decembrie 2011
Calomnia nu mai este incriminata.
Puteti sa va scoateti certificat medico-legal si sa nu va retrageti plangerea.
Daca ati fost intr-un supermarchet, este imposibil sa nu fi existat monitorizare video. Solicitati organului de cercetare penala sa solicite inregistrarile din acea zi .
emilia_maria a scris:

CALOMNIAa fost abrogata?

In temeiul RIL promovat de procurorul general al ICCJ,insulta si calomia nu mai sunt incriminate de actualul cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - agenti de securitate acute acute Buna ziua! Am o problema... Am fost controlat in buzunarele gecii de catre un agent de securitate (coordonator) in Cora, asta dupa ce mi-am platit ... (vezi toată discuția)
Injurii, calomnie ana122 ana122 Buna ziua,ce pot face dupa ce am facut o reclamatie la politie pt injurii si calomnie impotriva unei persoane?Daca o dau in judecata ,ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie pana bogdan pana bogdan zilele trecute nevasta mea a fost injurata si i sau adresat diferite cuvinte obscene de catre doua persoane! printre altele i au mai zis ca are trei copii ... (vezi toată discuția)