avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie dupa noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie dupa noul cod al muncii

m-am angajat pe data de 01.10.2010. acum doresc sa imi depun demisia. intrebarea mea este urmatoarea: dupa noul cod al muncii trebuie sa stau in preaviz 20 zile lucratoare sau 15 zile lucratoare asa cum este specificat in CIM.?
eu unul inteleg dupa prevederile art 79 alin 4 a L40/2011 ca se respecta specificatiile din CIM....CORECT? adica ca trebuie sa stau in preaviz 15 si nu 20. am inteles bine? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 29 Decembrie 2011
Ati inteles corect , termenul de preaviz este cel mentionat in contractul dvs de munca ... in speta., 15 zile ... asta in cazul in care nu ati semnat niciun act aditional la c.i.m. de modificare a acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Demisie depusa in prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, cit trebuie sa stau in preaviz? calind calind Buna ziua Sint intr-o situatie mai ciudata: mi-am dat demisia fix pe 1 mai, prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, ffind angajat de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Demisie - noul cod / data demisiei si ultima zi justlivefree justlivefree Buna ziua. Vin la dvs. cu cateva nelamuriri 1. Noul cod al muncii (daca a intrat in vigoare !? ) este aplicabil si angajatilor care nu au mai semnat ... (vezi toată discuția)