avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu Asoc. de Loc. pentru deschiderea unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu Asoc. de Loc. pentru deschiderea unui punct de lucru

Am inchiriat acum ceva vreme un apartament la parterul unui bloc.
De la inceputul anului viitor doresc sa deschid acolo un punct de lucru pentru o firma care activeaza in domeniul IT.
De curand m-am lovit de refuzul prompt al presedintelui asociatiei si al administratorului de bloc pe motiv ca se strica amortizorul de la intrare si interfonul.
Tot in decursul aceleiasi discutii am fost amenintati, reproduc cateva din afirmatiile acestora:
"va trimit administratia financiara pe cap"
"o mut si pe proprietara si pe voi de aici"
"blocul e al meu, usa a voastra".

Mentionez ca apartamentul este la parter, in apropierea usii de la intrare, deci nu deranjeaza pe nimeni persoanele care vin la sediul firmei noastre.
Ne-am oferit sa ne ocupam de service-ul interfonului in cazul in care va fi nevoie ba chiar sa inlocuim amortizorul. Cu toate acestea raspunsul a fost NU, si acesta tot URLAT. (nu i-am putut convinge pe acestia ca discutia sa decurga pe un ton civilizat)

Intrebarea este...
In baza carei legi se poate impotrivi deschiderii unui punct de lucru intr-o scara de bloc?
Exista o alta modalitate de a contesta pe parte juridica "hotararea" asoc. de loc.?

P.S. In cadrul aceleiasi scari de bloc isi au sediul social 8 firme + 1 punct de lucru al unei scoli de soferi.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
GabrielAdrian123, utilizator
In conditiile in care deja in imobil exista si isi desfasoara activitatea si alte persoane juridice motivele invocate de presedinte sunt nejustificate
Depuneti solicitare oficiala la asociatia de proprietari in vederea obtinerii acordului
Daca va este comunicat raspuns negativ solicitati precizarea temeiului legal
Parcurgeti procedura legala prevazuta pentru schimbarea destinatiei spatiului de locuit in alte scopuri,respectiv obtineti acordul din partea vecinilor
Sarbatori fericite
Nu-i puteti obliga sa va accepte si pe dv. pe teritoriul proprietatii private care este condominiul, in ansamblul sau.
Faptul ca mai exista precedente, asta poate fi in avantajul sau dezavantajul dv., dar o puteti afla numai daca chemati asociatia de proprietari in instanta cu obligatia de a face. Nu dv., ci proprietara apartamentului, argumentand tocmai pe existenta altor 8 firme pe scara blocului!
Totusi, eu va sfatuiesc sa plecati de-acolo deoarecem in primul rand nu puteti obtine semnatura si apoi, si daca veti obtine acordul, viata buna nu veti avea acolo; dupa cum descrieti inceputul relatiei, urmarea este mai mult decat evidenta, va trebui sa suportati abuzuri cu greu de combatut. Doar nu vreti sa stati tot timpul prin tribunale sau cu peschesuri pe la usa presedinelui si administratorului?

Asta va va fi invatatura de minte pe viitor ca inainte de a inchiria un spatiu unde sa desfasurati activitati de prestari servicii sa stati de vorba in primul rand cu conducerea asociatiei, sa vedeti daca va da acordul, sa antamati posibilitatea de a incheia o conventie intre firma si asociatie prin care, in scris, va veti asuma ceva cheltuieli in plus fata de ceilalti locatari, dar toate acestea facute la buna intelegere, nu sub presiunea urletelor..
Chiar nu inteleg atitudinea unor presedinti ai as. prop. Cred ca este o atitudine si o deformatie profesionala capatata de-a lungul anilor si culmea, acceptata voles-noles de catre vecinii acestor personaje.
Pana acum majoritatea refuzurilor de a se da accpetul schimbarii destinatiei locuintei se referea la vecinii ”direct afectati”. Adica gaseai un vecin care nici nu intelegea despre ce este vorba, dar refuza sa-si puna semnatura pe document, asa de sanchi, nu de alta - si culmea, nu prea ai ce sa-i faci decat sa-l actionezi in instanta, sa-si aduca acolo argumentele...
Acum, observ ca vine un nene presedinte care sustine ca blocul este al lui si ca ”pe-aici nu se trece” . Si tot asa, gura mare, fara argumente serioase...
Cum spunea si @elga50, problema trebuie sa plece de la proprietarul apartamentului. Acesta notifica as. prop. ca incepand cu data de... inchiriaza apartamentul, ca doreste sa-i schimbe destinatia. Conform legii, are voie, cu acceptul vecinilor si avizul as. prop. As. prop. trebuie sa-si spuna punctul de vedere pro sau contra. In caz de ”contra” - sa argumenteze. Apoi reprezentantii firmei sa faca demersurile necesare la Registrul Comertului - completare formular special. Dar daca nu merge, poate este mai bine sa renuntati la aceasta locatie...
Succes!
Dar atunci cand ati inchiriat acel apartament, nu ati avut in vedere ca proprietarul sa obtina acordul asociatiei si abia apoi sa beneficieze de chirie?. Rugati proprietarul sa discute ce este de discutat cu asociatia si nu mai puneti paie pe foc. Altfel discuta proprietarul in probleme, fata de chiriasi.
@johnpescar

In momentul in care am inchiriat apartamentul nu s-a pus problema de a ne deschidem un punct de lucru acolo.
Cum aceasta criza te pune in fata faptului implinit, de a alege cea mai "economica" varianta, ma vad nevoit sa fac mutarea.

Multumesc pentru raspunsuri.
Voi vedea ce-i de facut la anu'!

Un an nou fericit tuturor.
Gabi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui birou de executor judecatoresc fara acordul vecinilor zolyxx zolyxx Buna ziua La parterul scarii blocului s-a infiintat un birou de executor judecatoresti. A cumparat apartamentul respectiv recent. Nu a cerut de la nimeni ... (vezi toată discuția)
Obligatiile de plata la asociatie ENGFULL ENGFULL s.c. la care lucrez are un punct de lucru situat la parterul unui bloc , intrare separata , bransamente separate am primit de la asociatia de prorietari de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere firma leos leos Buna ziua, As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)