avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezacord cu o firma de telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezacord cu o firma de telefonie mobila

mi s-a facut o oferta de serviciu de telefonie fixa , al unei retele mobile de telefonie si am acceptat verbal , telefonic acest lucru, insa, nu mi s-a spus nimic ca perioada contractuala va fi una mult prea lunga si normal ar fi sa puna in aplicare acest contract dupa primirea acestuia in plic si semnarea de mine a acestuia. Este normal sa implementeze contractul pana sa-l citesc si eu si sa il semnez ??? Doamna in cauza spunea ca daca am acceptat oferta telefonic si aparatul telefonic rezulta implicit acordul , vreau sa stiu asa este ??? X-(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:49, 29 Decembrie 2011
Nu este normal. Chisr daca acceptul a fost dat telefonic. Contractul intra in vigoare la data semnarii acestuia.
Depuneti o sesizare la OPC.
Fara acordul dvs probat cu semnatura pe raportul contractual,operatorul de telefonie nu are cum sa probeze legalitatea contractului
Dar stiti ca marea majoritatate a bancilor. a firmelor de leasing, de telefonie fixa si mobilai procedeaza astfel? Ne pun in asteptare si intre timp un robot ne anunta urmatoarele: "..aceasta convorbire este inregistrata, continuarea acesteia reprezinta acceptul Dvs.". In cazul in care nu suntem de acord, mesajul este sa fie contactati pe adresa de e-mail.

Este sau nu legala pana la urma aceasta practica?

Eu lucrez cu 5 societati de leasing si 5 de brokeraj. Fara exceptie, toate procedeaza in acest mod. Iar dupa ce raspund mai au sa te intrebe ce numar porti la pantofi.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizare servicii carmen bodeanu carmen bodeanu In luna ianuarie ,inainte de 09.01.2012,am fost contactata TELEFONIC de un reprezentant al firmei de cablu UPC,in vederea incheierii unui contract nou ... (vezi toată discuția)
Portare numar telefon - este legala taxarea? ADIC1469 ADIC1469 Parintii mei au cerut portarea numarului la o alta companie de telefonie fixa, care are preturi mai avantajoase. Surpriza a venit din partea fostei companii de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discutii telefonice cu societati furnizoare utilitati. popo_acas popo_acas Buna ziua , In operatiile de pertractare telefonica a unor societati , ni se spune la inceput ca va fi inregistrata convorbirea . Ce se discuta in ... (vezi toată discuția)