avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza evaluare subzidire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza evaluare subzidire

Printre altele, intr-un proces civil, instanta a dispus efectuarea unei expertize tehnice extrajudiciare, avand ca obiect stabilirea valorii de consiolidare a unei fundatii. Expertul tehnic tras unele concluzii, stabilind la final ca nu se poate stabili o valoare a efectuarii lucrarilor de consolidare a fundatiei, pana nu se intocmeste o documetatie de proiectare care sa prevada consolidarea imobilului in totalitate.
Instanta dupa primirea raportului a procedat prin tragere la sorti desemnarea altui expert de data aceasta judiciar.
Intrebari:
1. ce expert este competent sa efectueze cele dispuse de instanta ( expertul actualmente desemnat a afirmat ca nu are competenta intrucat el este proiectant de arhitectura)?
2. In ce conditii, instanta poate sa tina seama si de celelalte aspecte constatate de experti? ( avand in vedere ca s-a dispus numai stabilirea contravalorii de consolidare a fundatiei, insa expetul structurist MLPAT a constatat ca este nevoie de consolidarea intregului imobil).
Cu multumiri anticipate,
Un an nou fericit plin de realizari!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:20, 30 Decembrie 2011
trebuie sa se tina cont de concluziile expertului structurist..iar instanta in virtutea rolului activ se poate sesiza din oficiu asupra acestui aspect sau peate respinge actiunea ca inadmisibila, intrucat nu poate da mai mult decat ceea ce se cere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare costuri subzidire carmen_rusu carmen_rusu Printr-o expertiza, expetul tehnic judiciar a cosntatat ca imobilul are o fundatie atipica, intre 25-30 cm. Totodata a constatat existenta si altor vicii. ... (vezi toată discuția)
Expertiza, contravaloarea acesteia TDorina TDorina Instanta, in sedinta publica, a dispus prin tragere la sorti efectuarea unei expertize. S-a stabilit in sarcina reclamantului contravaloarea expertizei, suma ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)