avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza, contravaloarea acesteia
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza, contravaloarea acesteia

Instanta, in sedinta publica, a dispus prin tragere la sorti efectuarea unei expertize. S-a stabilit in sarcina reclamantului contravaloarea expertizei, suma care trebuia platita in termen de 5 zile. Totodata instanta a solicitat corpului expertilor tehnici, comunicarea tuturor expertilor judiciari cu dubla specializare ( constructii si MLPAT ) avand in vedere ca expertiza in cauza este de competenta unui strcucturist ( MLPAT).
Pana la redactarea incheierii, corpul expertilor a raspuns prin adresa, astfel incat, in incheierea redactata nu s-a mai facut mentiunea de numire a expertului desemnat initial prin tragere la sorti. Intre timp, reclamantul a platit suma dispusa pentru a nu decadea din acest drept, pe numele expertului desemnat. Se pare ca la urmatorul termen, se va numi un alt expert ( structurist). Ce se intampla cu onorariul deja achitat?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 11:00, 11 Decembrie 2011
Suma a fost achitata in contul corpului expertilor tehnici local,care urmeaza sa o avanseze expertului care va executa in fapt expertiza
Onorariul il va incasa expertul care efectueaza lucrarea indiferent pe numele carui expert a fost depusa suma de bani.
Multumesc pentru raspuns.
Solutia instantei:
Emiterea unei adrese catre Corpul expertilor tehnici judiciari in care se arata ca expertul desemnat initial nu are competenta in efectuarea expertizei.
Prin cerere separata, avand in vedere adresa, reclamantul a solicitat Corpului expertilor tehnici, restituirea sumei. Restituirea s-a facut in termen de 7 zile intr-un cont al reclamantului.
O expertiza MLPAT = 2500 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza evaluare subzidire TDorina TDorina Printre altele, intr-un proces civil, instanta a dispus efectuarea unei expertize tehnice extrajudiciare, avand ca obiect stabilirea valorii de consiolidare a ... (vezi toată discuția)
Procedura de instiintare a expertului numit de instanta si a expertului parte FRD FRD Este legala urmatoarea procedura . S-a admis de catre instanta proba si cu expertiza contabila. A fost numit expertul X de catre instanta prin tragere la sorti ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica in constructii Victor76 Victor76 Buna ziua. O intrebare scurta si la obiect cu rugamintea de a se raspunde cat se poate de repede . Din nefericire sunt intr-un proces ce dureaza deja de 7 ani ... (vezi toată discuția)