Unul dintre creditori - furnizor a inceput executarea silita pe persoana fizica , desi societatea si-a deschis recent insolventa la cererea proprie cu propunere de plan de reorganizare. Creditorul respectiv urmeaza sa fie propus in planul de reorganizare cu plati prin care sa-si recupereze integral creanta. Poate fi contestata executarea pe motivul ca aceasta este prematura, datorita faptului ca societatea va depune plan de reorganizare si creditorul respectiv isi va recupera integral creanta in cadrul planului ? Mentionez ca titlul executoriu obtinut de creditor este indreptatit conform contractului semnat de societati , unde asociatii sunt garanti cu bunurile personale.
Stiu propbabil ça légal are dreptate, insa doresc sa stiu daca o contestatie din partea mea pentru motivele aratate mai sus ar avea succes , avand in vedere perioada scurta de la deschiderea insolventei, creanta este destul de recenta, max 30-45zile si faptul ca societatea are intentii reale si posibile de a-si achita datoriile fata de creditorul respectiv.
da, contestatia dvs are sanse de succes...invocati prematuritatea actiunii
complet fals. Ce legatura are prematurittea cu faptul ca se depune plan de reorganizare de catre debitorul principal? prematuritatea intervine doar daca nu este exigibila creanta