avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum trebuie sa fie raspunsul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum trebuie sa fie raspunsul?

ICum trebuie sa fie formulate raspunsurile la proba cu interogatoriu? Trebuie raspuns scurt cu DA sau NU ,RECUNOSC,NU RECUNOSC sau trebuie aduse si explicatii si-n acelasi timp sa depui si documente care sa-ti sustina explicatiile sau sa faci trimitere la documentele pe care le-ai depus deja la dosar. Deasemenea daca intrebarea pusa nu are relevanta cu subiectul procesului,poti raspunde scurt ca NU ARE RELEVANTA cu dosarul?Multumesc si "La multi ani"!
Cel mai recent răspuns: andral , utilizator 19:02, 18 Ianuarie 2012
In cadrul raspunsurilor la interogatoriu puteti, in functie de necesitate, sa explicati mai amplu raspunsul si sa faceti trimitere la diverse documente. Aceste documente insa le veti depune in momentul administrarii probei cu inscrisuri. Daca ele se afla deja la dosar, in raspunsul dvs le puteti indica.
Relevanta intrebarii este apreciata de judecator, acesta fiind cel care admite intrebarea respectiva si solicita un raspuns la aceasta.
Multumesc mult,d-na avocat dar cred ca trebuia sa va informez ca procesul este pt. o somatie de plata,deci este intre doua societati. Am primit intrebarile si acum trebuie sa dau raspunsul scris.Am inteles,voi da raspunsuri cat mai clare si si voi face trimitere la documentele care sunt deja depuse iar pt. cele care nu au fost depuse,cred ca le voi atasa la aceste raspunsuri.NU? Deasemenea as vrea sa va intreb daca la unele raspund scurt cu DA sau Nu sau aduc si explicatii si deasemenea as vrea sa stiu cand depun raspunsurile scriu inainte de raspuns si intrebarea sau scriu doar raspunsul .Mentionez ca nicio intrebare din cele puse nu face referire la somatia de plata ci pur si simplu sunt intrebari care se refera la desfasurarea contractului.Eu am depus la instanta :contractul,raportul de activitate,factura,ordin de plata prin care mi s-a platit o parte din factura,deci am demonstrat ca,creanta este certa,lichida si eligibila fapt pt. care am si castigat procesul dar acum suntem in faza de contestatie in anulare si creditorul neavand niciun act care sa demonstreze ca aceasta creanta nu este certa,incearca sa demonstreze(dar nu are acte),ca nu are de sa dea restul de bani din factura deoarece nu ne-am facut treaba.Nu inteleg cum poate un judecator sa accepte prelungirea acestui proces,cand noi avem documente clare,semnate,inregistrate.Am inteles ca acum,dupa ce depunem noi raspunsurile la interogatoriu,ar fi ultima infatisare.Tocmai de aceea as vrea sa nu gresesc atunci cand scriu aceste raspunsuri.
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa verificati concret temeiul juridic al actiunii. Daca este vorba de OG 5/2001 (somatia de plata) sau OUG 119/2007 (ordonanta de plata), chiar daca sunteti in faza cailor de atac, proba cu interogatoriu este inadmisibila intr-o asmenea procedura.
Daca sunteti pe procedura dreptului comun, interogatoriul este admisibil.
In privinta modului de prezentare a raspunsurilor nu exista o regula fixa: puteti scrie raspunsul pe pagina comunicata de debitor (daca este suficient loc) sau daca nu este loc scrieti separat (ex. raspuns la intrebarea nr. 1), fara a fi necesar sa copiati intrebarea.
Multumesc mult d-na avocat pt. raspunsuri. Trebuie sa va spun ca sunt pe OG5/2001(somatie de plata).Am castigat dar debitorul a facut cerere in anulare.Cerere,in care scrie numai balarii. Nu a depus pana acum niciun document care sa arate ca aceasta creanta nu ar fi certa lichida si eligibila. Doar ca isi sustin cele scrise in cerere prin vorbarie.Tertipuri avocatesti,numai ca sa amane pronuntarea. Dar eu,care nu am avocat pot sa pierd daca nu raspund asa cum trebuie.Eu am depus contract,rapoarte,facturi,ordin de plata,nu stiu daca v-am spus ca este vorba de un rest de plata .Deasemenea am mai depus si alte documente carea arata ca firma noastra si-a facut treaba dar poti sa sti ce face judecatorul?Cind eram la judecatorie,erau doua avocate langa mine si am intrebat-o pe una ce sa fac daca nu s-au depus inca intrebarile la interogatoriu si astfel am intrat putin in vorba si i-am spus ca sunt pt. OG 5/2001 si impreuna cu cealalta a inceput sa rada si sa se mire,intrebandu-se una pe alta"interogatoriu"????!!!!! Abia acum inteleg de ce.
Deci,am inteles ce mi-ati spus pana acum darvreau sa va spun,ca intrebarile sunt puse in asa fel incat in prima parte a intrebarii trebuie sa spun"da,este adevarat ca"sau "recunosc ca" .....ca in a doua fraza a intrebarii sa spun invers. Nu cred ca va explic pe inteles dar totusi....va rog dati-mi un sfat asa cum m-ati inteles dvs. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum se raspunde? andral andral Administratorul unui SRL este in proces cu o alta firma. A primit intrebarile pentru proba cu interogatoriu. Cum trebuie sa raspunda la intrebari?Adica are ... (vezi toată discuția)
Amator: cum se face un interogatoriu pt a fi depus in instanta Balaurul Balaurul Buna ziua, Sunt un amator în procedurile unui proces. Oricum intr-o cauza nesemnificativa ma reprezint EU (nu am avocat) imi spuneti si mie principalele idei ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare la somatie de plata andral andral Revin cu un subiect mai vechi,nu inainte de a multumi tuturor pt. ajutor. Am un proces cu o institutie publica pt. recuperarea unui rest de plata a unei ... (vezi toată discuția)