avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pe cine chem in judecata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pe cine chem in judecata?

Fost pensionar militar.Am primit decizia de revizuire de care sunt nemultumit drept pentru care m-am adresat comisiei de contestatii din m.ap.n. cerand anularea acesteia In cazul in care decizia nu-mi este anulata pe cine chem in judecata?casa de pensii sectoriala sau comisia pentru contestatii.
Multumesc anticipat pt.raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:29, 1 Ianuarie 2012
Logic, Casa de pensii care v-a emis decizia.
1. Intotdeauna va judecati cu emitentul actului a carui anulare / modificare o solicitati. Stiu ca prevederile legale sunt neclare, insa atacarea deciziei de pensie la comisia de contestatii din cadrul MAN este procedura administrativa prealabila. In ipoteza castigarii litigiului, cea obligata sa emita o noua decizie sau sa o modifice pe cea veche este casa sectoriala de pensii, care are atributii in acest sens.

2. Va rog sa nu mai deschideti noi discutii in legatura cu decizia emisa conform OUG nr. 1/2011. Daca aveti 10 intrebari in legatura cu aceasta, le postati pe toate intr-un topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu nela1961 nela1961 Buna dimineata, Am si eu o intrebare legata de abuzul in serviciu. Problema se prezinta astfel: sunt pensionar militar si conform art.1 ... (vezi toată discuția)
Decizii multiple de revizuire pensie conform oug nr. 1/2011 sorin58 sorin58 Am rmatoarea nelamurire: In baza prevederilor OUG nr.1 / 2011 am primit doua decizii de revizuire a pensiei. Prima la finele anului 2011 pe care am ... (vezi toată discuția)
Pensii militare senny2007 senny2007 Buna seara, In urma recalcularii pensiilor militare in baza L.nr.263/2010 si a O.U.G.nr.1/2011, am contestat in termen legal decizia de pensie, in ... (vezi toată discuția)