avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Presedinte al consiliului judetean si consilier ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Presedinte al consiliului judetean si consilier judetean, viceprimar si consilier local

Am unele neclaritati. Vreau sa stiu daca in acelasi timp presedintele si vicepresedintii Cons Judetean sunt in acelasi timp si consilieri judeteni......precum si daca viceprimarii sunt in acelasi timp si consilieri locali! Va multumesc si va urez un an nou fericit!!
Cel mai recent răspuns: maite21 , utilizator 23:27, 5 Ianuarie 2012
la prima intrebare este da... ca altfel nu ar avcea cum sa aiba calitatea de presedinte si vice.... iar viceprimarul face parte din alta institutie si nu este si consilier local.... care este cu totul altceva
Legea nr.161/2003 prevede:
Art. 87. - (1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:
a) funcţia de consilier local;
....

Art. 88. - (1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
a) funcţia de primar sau viceprimar;
.....
am citit acum, conform Legii 215/2001 Presedintele Consiliului Judetean este ales in mod direct de catre cetatenii cu drept de vot, deci nici nu se mai pune problema de a fi consilieri judeteni in acelasi timp. Aceasta chestiune e valabila doar in cazul vicepresedintilor CJ!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie publica SMDDI SMDDI Buna seara, Cine imi poate raspunde la intrebarea: Daca de la un partid oarecare la alegerile locale intra 4 consilieri locali, iar unul este numit ... (vezi toată discuția)
Atributii primar interimar mgeorge007 mgeorge007 Buna ziua. As dori raspuns la o intrabare legata de urmatoare situatie: In urma decesului Primarului ales, viceprimarul preia functia primarului. In ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale maricica25 maricica25 incompatbilitate functionar public si ales local (vezi toată discuția)