avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... alegeri locale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

alegeri locale

incompatbilitate functionar public si ales local
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:22, 12 Iunie 2012
Legea nr.161/2003:
Art. 87 (1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:
.....
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;
....

Art. 88 (1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
....
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
.....
preotul ales consilier local pe lista unui partid; exista stare de incompatibilitate intre functia de preot membru de partid si aceea de consilier local?? sau cumva intre preot candidat independent si consilier local??
multumesc!
din ce stiu io, era o interdictie interna, pentru popani...dar n-am vazut nici un act oficial, si oricum, popilor nu le este interzis prin Constitutie, dreptul de a face parte din partidele politice. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajat la primarie, pot candida pentru functia de consilier local? adinaanda adinaanda Buna ziua, Sunt angajat cu contract individual de munca la primarie unde am si domiciliul stabil.Pot candida pentru functia de consilier local .Multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)