avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare nou nascut

Vin si eu cu o intrebare dupa ce am cautat pe net in lung si in lat si nu am gasit nimic. In cazul unui cuplu necasatorit in care apare in ecuatie si un nou nascut, recunoscut de tata la nastere, cum se procedeaza in cazul in care mama accepta sa il incredinteze tatalui si sa fie decazuta din drepturile parintesti?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:42, 3 Ianuarie 2012
si am uitat sa intreb daca dupa ce sotie mea il adopta mai risc sa pierd copilul in cazul in care mama naturala se razgandeste, si cam ce sanse ar avea in instanta daca se intampla acest lucru?
Cred ca deja problemele au devenit prea personale sa le mai discutati pe un forum, iar hotararile pe care trebuie sa le luati sunt prea importante incat chiar sa actionati in urma unor sfaturi virtuale.
Luati legatura in particular cu un avocat.
corado_c a scris:

Eu inteleg ce vreti sa spuneti si nu am cum sa va contrazic, calea la care ne am gandit noi nu este tocmai legala, dar sincer sa fiu nici ilegala nu cred ca este. adoptia in romania este o bataie de cap iar directia generala de asistenta sociala si protectia copilului tinde sa dea spre adoptie mai mult copii deja trecuti de 4-5 ani (stim asta de la apropiati care au incercat sa adopte), iar noi ne dorim un nou nascut, sa ne putem bucura de tot ce inseamna cresterea unui copil. Nu ii voi ascunde copilului niciodata ca a fost adoptat, iar in masura in care vom putea nu dorim nici sa o excludem pe mama naturala din viata lui, poate veni sa si vada copilul cand vrea ea.

@avocat_lascoschi exact de aceea am intrebat ce treb sa facem in cazul in care mama naturala este de acord sa fie decazuta din drepturile parintesti. nu vrem sa o excludem din viata copilului dar nici nu vrem ca peste 1-2 ani sa ne trezim ca ii vrea inapoi si noi sa nu avem ce face

In privinta decaderii din drepturile parintesti ati primit destule raspunsuri si exista unanimitate si de aceea nu v-am raspuns anteriorr.Nu aveti ce face.

Adoptia ar fi de preferat si tocmai de aceea exista aceasta institutie juridica.
adutescu a scris:
Cred ca deja problemele au devenit prea personale sa le mai discutati pe un forum, iar hotararile pe care trebuie sa le luati sunt prea importante incat chiar sa actionati in urma unor sfaturi virtuale.
Luati legatura in particular cu un avocat.

Colega noastra are perfecta dreptate. Pentru ca sa va faceti totusi o idee despre regimul juridic al adoptiei, pana luati legatura cu un avocat cititi si legislatia care reglementeaza adoptia.:

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Sper sa fie un punct de plecare pentru Dvs.
Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces paternitate badalaur badalaur Buna, in urma cu ceva timp am avut o relatie extraconjugala din care s-a nascut un copil. Am recunoscut acest copil, sunt tatal lui, sunt trecut pe ... (vezi toată discuția)
Adoptie ursuloaica ursuloaica buna seara, am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)