avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coeficienti de ierarhizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coeficienti de ierarhizare

La multi ani!

Am si eu o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.

Referitor tot la coeficientii de ierarhizare pentru stabilirea sal. minim.
Exista undeva prevazut in mod expres ca sunt obligatorii coeficientii de ierarhizare pt. stabilirea salariului pentru salariatii din sectorul privat, in situatia in care in CCM la nivel de soc. nu este prevazut nimic in acest sens, nu avem CCM la nivel de ramura iar cel la nivel national nu mai produce efecte?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Stoica Tatiana , utilizator 00:47, 7 Ianuarie 2012
Buna ziua!
Si eu am aceeasi nelamurire.Am citit ca trebuie stabili coeficienti la nivel de unitate dar nu stiu daca este obligatoriu,corect fata de salariati asa ar trebui sa fie.
Numai daca este pevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia se pot aplica coeficienti de ierahizare .. in lipsa unor astfel de dispozitii , angajatorul nu este obligat la asa ceva.
Am sunat azi la ITM Timisoara si nu stiau ca s-a publicat in Monitor HG 1225/14.12.2011 referitoare la salariul minim,dar sa ma lamureasca de coeficienti sau termenul de depunere REVISAL.Mi-au recomandat sa revin cu un telefon peste cateva zile.
Multumesc mult pentru raspuns si pentru interes.
trinc_carmen a scris:

Am sunat azi la ITM Timisoara si nu stiau ca s-a publicat in Monitor HG 1225/14.12.2011 referitoare la salariul minim,dar sa ma lamureasca de coeficienti sau termenul de depunere REVISAL.Mi-au recomandat sa revin cu un telefon peste cateva zile.


Nu cred ca este nevoie sa mai sunati la ITM Timis ... raspunsul in gasiti si pe acest site :
- coeficientii se folosesc numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatoruluis au in reg.intern al acestuia

- termenul de depunere este cel prevazut in art.4 alin.2 teza a II - a din HG nr.500/2011.... in speta, ar fi 03.01.2012.

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru angajat studii superioare Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog frumos, cine poate sa-mi precizeze, si eventual cu trimitere catre actele normative, cat a fost salariul minim obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Coeficienti salarizare 2012 BIANCA IRINA BIANCA IRINA privind salariu minim brut pe tara din 2012 de 700 lei lunar, intrebarea mea este daca mai sunt actuali coeficientii de salarizare ce erau prevazuti in ... (vezi toată discuția)
Hg.1225/14.12.2011 alice53 alice53 prin aceasta hotararre se stabileste salariul minim de 700 ron incepand cu 01.01.2012 si a aparut si procentele de aplicare pt sal. minim pe ec.... intrebarea ... (vezi toată discuția)