avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca optez pentru efectuarea previzului in format 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca optez pentru efectuarea previzului in format 10 zile a 8 ore/zi ,in locul a 20 zile a 4 ore/zi,cand se finalizeaza perioada preavizului?

Buna ziua,
In data de 16.12.2011 am primit o notificare(care are numar de inregistrare dat de catre angajator)prin care imi este adus la cunostiinta faptul ca incepand cu data de 19.12.2011,datorita restrangerii activitatii in cadrul diviziei in care lucrez, incepe perioada de preaviz,perioada de 20 zile lucratoare,cu posibilitatea de a opta in urma unei cereri scise daca sa efectuez 20 zile a cate 4 ore sau 10 zile a cate 8 ore,fara a-mi afecta drepturile salariale.Preavizul a intervenit in baza art 65 alin 1 din Legea 53/2003.Eu am optat,in baza unei cereri pentru care am luat numar de inregistrare si am depus-o la angajator, pentru efectuarea a 10 zile a cate 8 ore/zi,din pacate nu am primit nici un raspuns legat de cererea depusa.Din calculul meu,data de 04.01.2012 ar fi ultima din preavizul meu.Intrebarea ar fi:
-Cand ar trebui sa predau bunurile(masina,telefon samd) pe care le am de la angajator,la finalul celor zece zile de preaviz(in 04.012.2012) asa cum am optat eu prin cerere scrisa sau la finalul perioadei de 20 zile?
-Ce statut am eu in raport cu angajatorul in perioada cuprinsa in 05.01.12-17.01.12 ?
-Cand trebuie angajatorul sa-mi trimita decizia de disponibilizare,deoarece eu trebuie ca in interval de max 10 zile sa depun actele ptr indemnizatia de somaj,la AJOFM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 4 Ianuarie 2012
Optiunea Dvs. trebuie sa fie acceptata de angajator, tot el o sa va calculeze durata preavizului.
Legal perioada previzului sa inteleg ca se delimiteaza la cele 10 zile(derulate din data de 19.12.11 asa cum apare in notificare),asa cum am solicita prin cerere scrisa eu, singura diferenta fiind ca imi vor fi platite 20 zile?
in primul rand luati legatura cu cei de la RU din societate pentru clarificare
tot ei va spun cu ce data emit decizia de incetare a CIM.
pradarea obiectelor de inventar se poate face in perioada de preaviz oricand pana la data de incetare a CIM.
Dupa ce se scurg cele 10 zile a 8 ore/zi de preaviz dar mai sunt 10 zile pana la incetarea CIM,eu mai sunt obligat sa ma prezint la serviciu?
Nu mai sunteti obligata sa va prezentati la serviciu in perioada ramasa de 10 zile , daca asa s-a stabilit la inceputul perioadei de preaviz ...c.i.m. va inceta in ultima zi de preaviz , adica dupa trecerea celor 20 de zile lucratoare ....

Alte discuții în legătură

Obligativitatea efectuarii concediului de odihna in preaviz corina_alice corina_alice Buna ziua, O colega se afla in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare inaintea desfacerii CIM ca urmare a unei concedieri individuale. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic sallai sallai Am o salariata revenita din CI copil pana la doi ani. Revine cu 15.12.2011. Cu 16.11.2011 ii inmanez preaviz de 20 zile cu reducere de activitate. Salariata ... (vezi toată discuția)
Preaviz Irina Havirneanu Irina Havirneanu am nevoie sa stiu daca un angajat caruia i se va desface contractul de munca cu art 65 alin 1poate renunta la peioada de preaviz de 20 zile...daca da...care ... (vezi toată discuția)