avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitatea efectuarii concediului de odihna in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitatea efectuarii concediului de odihna in preaviz

Buna ziua,
O colega se afla in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare inaintea desfacerii CIM ca urmare a unei concedieri individuale. Intrebarea este daca poate fi obligata ca in aceasta perioada sa efectueze zilele de concediu aferente perioadei lucrate din 2010. Ea ar dori ca aceste zile sa fie platite la lichidare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:57, 22 Martie 2010
Daca salariata nu doreste efectuarea acelor zile de CO atunci angajatorul nu poate sa o oblige.
Si aceasta in primul rand ptr ca salariata ar trebui sa faca o cerere scrisa catre angajator ptr efectuarea acelor zile. Or, daca cererea nu exista....... angajatorul nu are ce aproba, deci, ii plateste zilele de CO la expirarea perioadei de preaviz.
Va multumesc pentru raspuns! Deci sa inteleg ca, daca a primit o instiintare ca incepand cu data de... este in concediu de odihna, nu ar trebui sa ii dea curs. Cum ar trebui sa procedeze? Sa anunte in scris ca nu doreste sa efectueze CO sau sa vina pur si simplu in continuare la serviciu?
Cum adica a primit o instiintare ca este in concediu???? :oops:

Trebuie sa se duca in fiecare zi la serviciu. IN preavizul de 20 zile lucrattoare are dreptul sa lucreze 4 ore/zi fara a-i fi afectate drepturile banesti. Sau poate lucra 10 zile cate 8 ore/zi si 10 zile sa nu mearga la serviciu.

Cel mai bine ar fi sa faca o informare catre conducerea firmei in care sa anunte ca in perioada X (perioada de preaviz) in cf. cu 74 (2) si (3) din CCMUN 2007-2010, va lucra cate 4 ore/zi (sau va lucra cate 8 ore/zi timp de 10 zile si 10 zile nu se va prezenta la serviciu - depinde ce varianta alege).

Sa inregistreze aceasta informare si sa ia nr de inregistrare pe o copie.
De asemenea, sa ai ba MARE grija de instiintarea primita cum ca este in concediu. S-ar putea sa-i foloseasca la un proces ptr recuperarea sumelor de care a fost privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuare co in timpul preavizului alexandra_eu alexandra_eu Buna ziua, As dori sa va intreb daca in cazul incetarii CIM cu art. 65 alin 1(desfiintare post pe motiv de restangere a activitatii firmei), in timpul ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi iau concediul de odihna in acelasi timp cu preavizul? giulia82 giulia82 Buna ziua si La multi ani! De ieri seful a trimis un preaviz de 15 zile,nesemnat si nestampilat(a spus ca daca gasesc alta locatie pana la sfarsitul perioadei ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa intreb daca in perioada de preaviz in caz de concediere individuala se acepta concediu de odihna .ptr cele 20 de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)