avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declararea inactiv srl ascociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declararea inactiv srl ascociat unic

Buna seara, sunt din nefericire asociat unic al unui srl de care nu stiu cum sa mai scap si de ceva vreme 31.12.2010 nu am mai depus declaratiile si situatiile financiare ;v-as ruga sa-mi spuneti ce sanse sunt ca aceasta firma sa fie declarata inactiva si care ar fi avantajele si dezavantajele unei astfel de situatii.
Precizez ca am suspendat activitatea societatii in 2009, pe o perioada de 3 ani insa in martie 2011 am redeschis activitatea pentru a vinde un bun din patrimoniul acesteia dar nu am mai facut niciun alt demers de suspendare sau altceva si nici nu am mai depus documentele necesare la finante (motivul principal - lipsa de activitate si implicit de bani pt a angaja un contabil).
O alta precizare, din acelasi motiv mai sus mentionat nu am depus situatia financiara nici la 31.12.2010 (perioada in care firma avea inca activitatea suspendata).
Ce ma sfatuiti sa fac cu aceasta firma devenita pentu mine o povara in eventualitatea in care finantele nu o declara inactiva?
Va multumesc astept cu interes sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:33, 3 Ianuarie 2012
In conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala, art. 78 indice 1, este declarat inactiv contribuabilul care: nu isi indeplineste pe parcursul unui semestru obligatiile declarative, adica nu depune declaratiile obligatorii; se sustrage de la efectuarea inspectiei fiscale; organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat.
Nu aveti nici un avantaj, din contra aveti dezavantaje, respectiv daca aveti creante la bugetul de stat acestea produc penalitati si dobanzi.
De ce nu faceti o dizolvare - lichidare voluntara in temeiul legii nr. 31 / 1990?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma-impozit forfetar ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.In 2007 mi'am deschis o firma,care a figurat ca inactiva de la inceput (eram student la acea vreme si aveam anumite beneficii),firma nu a fost ... (vezi toată discuția)
Finantele declara o societate inactiva georgetacrisu georgetacrisu buna! in cazul in care administratia financiara declara o societate inactiva-verifica la sediu si nu gaseste pe nimeni-societatea respectiva are obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)