avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau

.AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA MEA A FOST NEVOITA SA SEMNEZE CA SI CAND ESTE DE ACORD CU CREDUTUL SAU CA SI CODEBITOR CU TOATE CA EA NU AVEA NICI UN VENIT.NICI NU ARE VARSTA DE PENSIONARE.IN URMA CU APROXIMATIV 5 LUNI SOCRUL MEU A MURIT DE INFARCT MIOCARDIC.AM MERS LA BANCA SI AM CONSTATAT CA AVEA O ASIGURARE DE VIATA SEMNATA.IN PRIMA FAZA CONSILIERII BANCARI NE-AU SPUS CA ACEST CREDIT VA FI PROBABIL ACOPERIT DE ASIGURARAE INTRUCAT NU ERA VORBA DE O SUMA FOARTE MARE SI CA ESTE DOAR O FORMALITATE SA ADUCEM DOCUMENTELE PRIVIND DECESUL SAU.APOI ASIGURATORUL A TRIMIS O HARTIE CUM CA INCETEAZA CONTRACTUL FARA A ACHITA creditul.dar nu intelegem de ce din moment ce nu au cerut la cotractarea creditului documente privind starea de sanatate a debitorului si-au permis sa copize de pe certyificatul medico-legal tot cve scria acolo.soc de asigurari este si ca denumire parte din grupul financiar din care face parte banca.
Cel mai recent răspuns: tina_cora , utilizator 20:49, 13 Ianuarie 2012
Asiguratorul avea obligatia sa suporte riscul contractului ,contactati un avocat si chemati-i in judecata.
Asigurarea de viata tine de asigurator nu de banca. Banca doar solicita aceasta la incheierea contractului... lucru care este luat la cunostinta si sunteti de acord odata cu semnarea lui. Mare atentie insa la conditiile contractuale ale asigurarii (mai ales ca este din acelasi grup) se poate ca aceasta numai sa intarzie achitarea creditului. De obicei firma de asigurari plateste iar apoi se indreapta cu regres catre mostenitorii legali sau codebitori.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
multumesc pentru ajutor.vom incerca sa mai vorbim o data cu cei de la banca.poata fi luata in calcul OPC in acest caz inainte de o actiune in instanta?
inca un amanunt.in documentele privind acest credit de nevoi personale nu se afla si polita de asigurare.aceasta se afla intr-un singur exemplar la banca.si cand am discutat aceasta situatie l;a consilierii bancari au venit cu o justificare de genul.."nu a fost corect completat formularul"...dar acest lucru nu a deranjat cu nimic retinerea sumelor pentru achitarea politei de asigurare timp de aproximativ 2 ani..
Acestea vin de regula cu parafa si sunt emise in baza unei cereri in care sunt date mai multe detalii. Daca acea cerere este corecta atunci nu are prea mare importanta in cate exemplare este emisa acea asigurare daca are o serie alocata. Puteti solicita oricand un duplicat.

Alte discuții în legătură

Asiguratorul nu vrea sa plateasca creditul in caz de deces cotini cotini Mama mea a avut un credit la banca si eu sunt coplatitor. Dupa decesul mamei mele(6 luni in urma) asiguratorul mi-a solicitat fisa medicala si certificatul ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar pavellevap pavellevap In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ? In ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi pers. cu asigurare de viata claudiu2009 claudiu2009 Stimati domni, Nu stiu daca postez unde trebuie dar as vrea sa va prezint urmatoarea speta: Tatal unui prieten contracteaza un credit de nevoi personale la o ... (vezi toată discuția)