avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu cetatean din Tunisia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu cetatean din Tunisia

Buna ziua.

As vrea sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian in Romania- in orasul meu natal.
Logodnicul meu locuieste si lucreaza in Republica Ceha din 2007 si are Long Term Residence pentru spatiul Schengen.
Va rog sa imi spuneti de ce documente avem nevoie pentru a ne putea casatori in Romania si de unde putem procura aceste documente.
Este obligatoriu sa le procuram de la Ambasada Tunisiei la Bucuresti sau de la orice ambasada (de ex cea din Praga)?
Avem nevoie de interperet la starea civila? (Logodnicul meu vorbeste limba romana nivel lower intermediate)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:04, 4 Ianuarie 2012
- certificate de nastere in original si copie (nelegalizata)
- certificate medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori)
- buletine de identitate, actele de identitate sau pasapoartele (pentru cetatenii straini si pentru cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sa aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
- declaratia de casatorie- aceasta se face in baza declaratiei de casatorie data in scris in fata ofiterului de stare civila si care trebuie sa cuprinda dorinta de a se casatori, faptul ca cei care vor sa se casatoreasca au luat cunostinta reciproca de starea sanatatii lor si de conditiile prevazute in Codul Civil, ce nume de familie vor purta in timpul casatoriei.
-Conventie matrimoniala prin care se stabileste regimul matrimonial (daca e cazul)
-certificat de cutuma din Tunisia
-Interpret.

In cazul in care unul din solicitanti nu e la prima casatorie mai e nevoie de:
- sentinta de divort in 2 exemplare, ambele ramase definitive si legalizate si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. in valoare de 5.000 lei (in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria);
- in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in alta localitate, se va depune un singur exemplar din sentinta ramasa definitiva si legalizata.
sau
- certificatul de deces al celui decedat, in original si copie nelegalizata
- in cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere in original si copie nelegalizata;

Documentele cetateanului tunisian se supralegalizeaza si se traduc.

Supralegalizarea necesita trei stampile, una de la Ministerul de Externe Roman, una de la Ministerul de Externe tunisian si o stampila de la Ambasada Tunisiei la Bucuresti. Acestea trebuie facute in Romania.

Mai aveti nevoie de 2 martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt casatoria cu un cetatean tunisian magdablonda magdablonda Asi dori sa stiu forma cea mai simpla prin care ma pot casatori cu un cetatean tunisian,ce acte sint necesare pt casatoria in tunisia,sau in romania care este ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean de origine greaca Vasia Vasia Care suntactele necesare pt.cununie civilă cu cetatean grec? (vezi toată discuția)
Acte necesare incheierii casatoriei cu un cetatean ucrainean ralook ralook Buna ziua! Intentinez sa ma casatoresc in perioada urmatoare cu un cetatean ucrainean pe teritoriul Romaniei. As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)