avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa cu teren in neregula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa cu teren in neregula

Buna seara,

Am cumparat o casa acum 8 ani, casa este de 378 mp, terenul - gradina aproximativ 15 arii, am descoperit la notar ca defapt terenul care este in continuarea casei, nu este intabulat, fiind doar acte in regula pe casa si curte. In contractul de vanzare cumparare cu martori este trecut ca am cumparat casa si gradina, nu este specificat cate arii, am scris conform CF, dar proprietarul nu a spus ca nu are acte pe teren. ne-am treyit la notar ca intabulam doar casa si curtea, la care proprietarul a spus ca nu a avut bani sa-si rezolve terenul de aproximativ 15 mp. Dar il lucreaza de 22 de ani (fiind acum 8 ani), dar ca...nimeni nu mi-l va lua ! Am mers la CF pe acel teren sunt multe persoane, unele iesite din indiviziune, altele nu, vecinul de langa mine, un batran de 80 de ani, spune ca ar fi singurul mostenitor al terenului mei, insa nu a dezbatut succesiunea dupa sora sotiei lui , care e decedata. Intradevar este trecut pe acel extras CF ca fiind ultimul adaugat printre ceilalti - adica mostenitor dupa sotia lui. A DEPUS CERERE LA PRIMARIE, sa primeasca ternul meu, insa nu i s-a aprobat ! probabil nu are actele succesiunii. CE POT FACE EU ? Eu casa si terenul nu l-am cumarat de la vecinul care sustine ca ar fi a lui, ci de la cel care de 22 de ani l-a lucrat fara sa plateasca impozit pe teren si fara a fi tulburat de cineva. CE FAC, ACTIUNE DE SISTARE INDIVIZIUNE ? IN BAZA....a ce ? a c-v de mana, unde imi vine casa si gradina care in realitate nu era nici pe numele fostului propietar, ori merg in instanta cu batranul si il fac proprietar pe terenul pe care eu am dat bani ? VECINUL CARE SUSTINE CA ar fi singuril mostenitor, mai are o bucata de 15 arii in continuarea terenului meu, nu are nici pe acela acte, doar CF unde apare . VREA ACTIUNE IN INSTANTA, insa daca dezbate succesiunea, ori sistarea din indiviziune cu ceilalti care nu mai au mostenitori, VA OBTINE TERENUL MEU PE CARE EU L-AM PLATIT CELUI CARE L-A STAPANIT SI LUCRAT 22 DE ANI si terenul continuarea gradinii mele, poate imi dati un sfat ! Ce pot face ? Sa ma razboiesc cu vechiul proprietar care a fost de rea credinta si mi-a vandut ceva care stia ca nu e a lui, insa si el l-a lucrat 22 de ani ?

Va rog mult un sfat, oricum voi merge la un avocat !

MULTUMIRI ANITICPATE !
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 17:51, 18 Octombrie 2008
In mosm sigur trebuie sa mergeti la un avocat sa vada actele si sa inteleaga clar situatia in urma unor discutii verbale.:)
Cel mai simplu ar fi sa va indreptati cu o actiune impotriva vanzatorului.Acesta s-ar putea sa fie insolvabil.
Pe uzucapiune nu cred ca aveti sanse daca nu s-au depasit 30 de ani prin jonctiunea posesilor.
Sa cererti iesirea din indiviziune nu vad cum ati putea cere si obtine din moment ce nu aveti calitatea de coproprietar.
Cu posesia neviciata e posibil sa apara martori care sa sustina contrariul.
Cred ca va trebui sa purtati o discutie lunga cu avocatul dvs ca sa reusiti sa stiti de unde sa porniti firul.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc f mult domnule avocat. Nu am incotro, decat sa merg la avocat sa le descalcim...
Ar fi posibil cred eu, uzucapiunea insa eu nu pot face obiectul decat vecinul care spune ca e a-lui terenul si care intradevar il lucreaza cel din continuarea gradinii mele, tot fara acte clare ! El spune sa mergem impreuna sa incepem actiunea deoarece nu are pretentii de la mine ptr terenul meu, ci vrea sa-si rezolve bucatica din continuarea gradinii mele...
Oricum va multumesc mult ptr amabilitatea pe care ati avut-o de a-mi raspunde !

Cu mult respect,

"spiridus"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula terenul de langa casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Am o poveste cam incurcata, poate cineva cu buna credinta imi spune ce am de facut pentru a descurca incurcatura. In 2000 am cumparat o casa cu ... (vezi toată discuția)
Casa construita prin 1975 cu 1000 m gradina dar in realitate sunt 2200m gradina parlac parlac Tata a cumparat o casa prin 1975 pe act are 10 ari dar in realitate gradina are 22 ari pot mostenitori fostilor proprietari sa vina sa ceara restul de teren ... (vezi toată discuția)