avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijire copil 2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijire copil 2009

Buna ziua,

sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in concediu postnatal, care se va termina pe 25 noiembrie. As dori sa stiu daca in conformitate u noile prevederi ale legii ma pot incadra in categoria celor care vor primi 85% din salariu. Daca voi intra in CIC din 25 noiembrie, pt decembrie voi primi doar 600 lei. In ianuarie mi se va recalcula si voi putea opta pt 85% din salariu? Sau daca voi acoperi perioada din 25 noiembrie pana la 1 ianuarie cu un concediu de odihna, voi putea din ianuarie sa solicit CIC, dat fiin faptul ca teoretic ar insemna ca m-am intors la serviciu dupa expirarea postnatalului?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: florina.babau , utilizator 20:57, 17 Noiembrie 2008
Intrucit se iau in considerare veniturile pe ultimele 12 luni, adica cele pentru care se platesc contributii de asigurari sociale, ar fi indicat , daca aveti dreptul sa va plasati in conediu de odihna, intrucit pentru persoanele care se afla in CIC se are in vedere 85% din cei 6oo lei.
Conditiile de acordare a CIC si indemnizatie lunare raman aceleasi ... prin noile reglementari nu au fost schimbate decat cuantumul indemnizatiei.
Astfel, pentru ca sa beneficiati de CIC si de indemnizatia lunara trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Eu cred ca valoarea de 85% se va calcula din veniturile de pe cele 12 luni anterioare nasterii copilului....... pai atunci care este avantajul pentru mamicile cu salarii mari si care se afla de ja in cic, dc li se ia ca baza de calcul si cei 600 ron primiti deja pe una sau mai multe luni?
Si nici macar nu s-a stabilit deja procedura de calcul pentru aceasta indemnizatie.....
Sa inteleg ca nu ar fi nici o problema sa solicit CIC din ianuarie? Pt ca, asa cum am spus, din 25 noiembrie pana la 1 ian ar trebui sa ma intorc la serviciu. Concediu de odihna pot sa imi iau pt a acoperi aceasta perioada, numai ca vreau sa stiu sigur daca din ian pot sa mai solicit CIC din moment ce nu l-am solicitat imediat dupa incheierea postnatalului.
Va multumesc mult pt ajutor.
Legea nu prevede ca imediat dupa nastere sa intrati in CIC , prin urmare puteti intra in CIC la data cand doriti dvs .... pana atunci puteti sa va reintoarceti la munca sau sa fiti in CO sau in concediu medical.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)