avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate adresa notarului ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate adresa notarului ?

Buna seara.
Am in speta urmatorul caz, un cuplu casatorit de 11 ani- ea cetatean roman + cetatenie italiana si el cetatean italian. Ultimul lor domiciliu comun a fost in Italia, acum sunt separati doar in fapt. Vor sa divorteze de comun acord, neavand nimic de impartit, nici bunuri, nici copii.Amandoi locuiesc inca in Italia.
Se poate ca ea sa ceara divortul in Romania?
Am citit in Legea 105/1992 ca , desi au aceeasi cetatenie, pot divorta in Romania daca procedura de divort din Italia este mai greoaie. Se poate ? Daca da ..in ce conditii si ce acte le-ar trebui ?
Va multumesc anticipat !
O seara buna !
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 23:13, 4 Ianuarie 2012
Avand ultimul domiciliu in Italia, notarul public este competent pt defacerea casatoriilor pentru sotii care au ultimul domiciliu comun pe raza judecatoriei unde acesta isi desfasoara activitatea sau notarul de la locul celebrarii casatoriei.deci nu se incadreaza pentru a desface casatoria la notarul public roman.
Atunci se poate adresa instantei romane?
Da, se poate prin notar, insa nu e chiar atat de simplu. Procedura ar dura cam 60 de zile.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters213050, utilizator
Imi puteti da mai multe detalii?

Va multumesc !
@mihai...

Ca si la procedura succesorala si la procedura divortului pe cale notariala , notarul public are o competenta territoriala, cea enuntata mai sus! Daca nu se incadreaza intr una din cele doua conditii notarul nu este competent. Iar procedura divortului fara minori dureaza pana in 60 de zile la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate Pecik Pecik In cazul unui divort in Italia, as avea nevoie de un articol constitutional, o lege sau ceva asemanator din care sa rezulte ca, in ciuda faptului ca sotii sunt ... (vezi toată discuția)