avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate constitui parte civila o persoana care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta?

Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana este cetatean strain. A fost citat dar nu s-a prezentat. A trimis un e-mail ca doreste sa se constituie parte civila. E legal? Ce asi putea invoca? Care este cadrul legal? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:48, 6 Ianuarie 2012
Da, e_mailul nu are nicio forta probanta.
Nicio instanta nu o sa dispuna prin incheiere de sedinta sa se raspunda prin e_mail unei persoane neidentificate conform legii.

In urmarirea penala politistul ii poate raspunde pur si simplu dar instanta nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Parte vatamata si civila ? marianaragalie marianaragalie In timpul anchetei penale de 6 luni ,nu exista nici-o declaratie ,pretentie din partea sotiei victimei. La a treia infatisare in instanta se constituie ca ... (vezi toată discuția)
Talharie coriandru coriandru Buna ziua, Acum ceva vreme mi s-a furat poseta cu tot ce aveam in ea. Pentru ca am opus rezistenta iar indivizii m-au impins si am cazut mi s-a spus ca este ... (vezi toată discuția)