avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

1.Mama este in somaj din ianuarie timp de noua luni si urmeaza sa nasca in luna mai. In acest caz tatal poate beneficia de concediu de indemnizatie crestere copil? Imi puteti spune in ce lege se stipuleaza acest lucru?
2. La calculul indemnizatiei de crestere copil se ia in considerare si somajul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lauratrandafir , utilizator 14:23, 5 Ianuarie 2012
OUG nr. 111/2010
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an
anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri
din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din
activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor
Codulului fiscal, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
- concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un
an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
- concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2
ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
Opţiunea beneficiarului se exprimă în scris, pe bază
de cerere, şi nu poate fi schimbată pe parcursul
acordării drepturilor.
Cele 12 luni în care s-au realizat venituri din salarii, venituri din activităţi
independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit pot fi
constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai
multe dintre următoarele situaţii:
- au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au
realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile
prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile
colective;
- s-au aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de
muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de
şomaj;
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dupa somaj Babcsika Babcsika Buna seara, am o intrebare legat de angajare dupa somaj pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. In momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu ceangau vasile ceangau vasile sotul meu este angajat din luna februarie.in luna noiembrie urmeaza sa nasc.el are dreptul la concediu cresterea copilului??? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil rusumirela rusumirela Buna ziua Sunt o viitoare mamica am 26 de saptamani am lucrat pana pe 1 iulie 2012 apoi am intrat in somaj timp de 9 luni de zile,in timpul somajului am ramas ... (vezi toată discuția)