avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza....
Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a declinat competenta in favoarea curtii de apel. (mentionez ca, la tribunal noi am ridicat exceptia necompetentei teritoriale a tribunalului de la sediul reclamantului).
Curtea de apel a respins actiunea reclamatului ca neintemeiata neindeplinindu-se cond prevazute de L554/2004. Reclamantul a formulat recurs la ICCJ, solicitand casarea si trimiterea la curtea de apel din circumscript paratului ...Ce parere aveti???


Ce pot invoca in intampinare? Eu consider in continuare ca tribunalul era competent ...ori de la domiciliul parat ori de la domiciul reclamant (conform art. 10 (3) L554/2004, nicidecum curtea de apel ca nu suntem autoritate centrala...suntem universitate de stat...
in principal cere admiterea recurs si anularea actului, in subsidiar casarea si trimiterea la curtea de apel a reclamantului ...

Ajuuutooorrr!!!
Cel mai recent răspuns: claniros7 , utilizator 10:02, 6 Ianuarie 2012
In primul rand daca hotararea Curtii v-a nemultumit, trebuia sa faceti si dvs recurs tocmai pentru chestiunile legate de competenta. In intampinare nu puteti formula decat aparari impotriva sustinerii reclamantului, in lipsa declararii unui recurs propriu insemnand ca sunteti de acord cu hotararea data. Nu stiu daca mai sunteti in termen pentru a face recurs, insa prin intampinare nu puteti formula critici impotriva hotararii, trebuie sa invocati aparari fata de sustinerile reclamantului, pozitia dvs procesuala presupunand ca acceptati hotararea data, iar fata de recursul declarat de reclamant cereti respingerea lui. In recursul declarat de reclamant sunteti pe pozitie procesuala opusa acestuia. Din punctul meu de vedere trebuie sa formulati si dvs recurs, daca mai sunteti in termen, intrucat doar asa veti putea invoca neregulile referitoare la competenta.
Pai, Curtea a respins actiunea reclamantului...sunt multumit de solutie.
La cererile actuale ale reclamantului ce mai pot spune?
ok, solicit respingerea actiunii in recurs...referitor la trimiterea spre competenta solutionare la Curtea din circumsc. Reclamantului..nu pot decat sa cer respingrea deoarece ......
eu vad din ceea ce posteaza intrebatorul ca la tribunal s-a pus problema necompetentei teritoriale si a fost admisa exceptia necompetentei materiale, iar curtea declarandu-se competenta, a respins pe fond actiunea..
acum..apreciez ca in cazul universitatii de stat..era competent tribunalul si nu curtea ca prima instanta...
apoi pe necompetenta teritoriala a curtii/tribunal zic ca-i competenta instantei de la domiciliul reclamantei

:rolleyes:
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
ContSters230219, utilizator
Stimat forumist,

Eu unul vă sfătuiesc să uitați toate gândurile dvs în privința competenței și să să apărați, pe cât puteți, soluția Curții de Apel.

De ce: din însuși răspunsul dvs reiese - Curtea de apel a respins actiunea reclamatului ca neintemeiata iar soluția vă este favorabilă.

Deci, atenție, dvs nu aveți nici un interes să combateți această teză,
rămânându-vă, în consecință, doar soluția contrară, de a o apăra.

Citiți, astfel, considerentele avute în vedere de Curtea de Apel și însușiți-le, chiar căutând argumente în plus.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Va multumesc pentru sfaturi stimati colegi!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate depune intampinare? C_CRISTINA C_CRISTINA Un client cere rezolutiunea unui contract prin instanta. Paratul a solicitat declinarea competentei teritoriale, s-a admis, iar reclamanta a depus recurs ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua, Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)