avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este baza legala pentru 3 luni fara plata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este baza legala pentru 3 luni fara plata?

Sint functionar public si intentionez sa-mi iau 3 luni concediu fara plata. Am rugamintea sa-mi spuneti in ce mod sa procedez si care este baza legala pentru o astfel de cerere.
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 18:23, 5 Ianuarie 2012
concediu este de maxim 60 zile pentru studii.
va multumesc mult
Potrivit art. 95 alin. 2 (care revine la forma anterioara OUG 105/2009) din Legea 188/1999
"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionari publici manu151 manu151 Buna ziua, intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sandy16me sandy16me Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa solicit concediu fara plata. In cererea pe care am formulat-o am invocat prevederile art 95 alin2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Suspendare la cerere Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca mai este valabil art.95 alin.2 din 188/1999. (suspendare la cererea funct. public). In Legis apare in forma anterioara OUG 105/2009. ... (vezi toată discuția)