avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale venituri obtinute din activitate neautorizata in statut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

venituri obtinute din activitate neautorizata in statut

in cazul in care am inchiriat un spatiu de la o sc si l-am subinchiriat la alta sc , neavand codul caen aferent in statutul firmei , ce se intampla in cazul unui control de la finante?
multumesc
Cel mai recent răspuns: raccone , utilizator 14:37, 20 Octombrie 2008
Depinde. Puteţi dovedi că l-aţi luat în chirie pentru a-l utiliza, iar apoi condiţiile de piaţă v-au determinat să nu mai dezvoltaţi acolo vreo afacere. Dacă şi contractul de închiriere prevede penalităţi pentru denunţarea unilaterală înainte de termen, mai aveţi o scuză. Iar dacă subînchirierea nu este la un preţ mai mare decît chiria iniţială, se cheamă că nu aţi făcut decît să vă recuperaţi cheltuiala cu chiria, nu în scop de profit - care este de esenţa comerţului.

Depinde şi de rigiditatea cu care interpretează legea cei care fac controlul. Iar aici, sunt renumiţi... X-(

Liviu S.Bordaª

Daca va framinta aceasta problema si subinchirierea va fi pentru o perioada indelungata de timp, atunci cel mai bine ar fi sa introduceti acest nou cod in actul constitutiv al firmei.
Daca dovediti ca l-ati avut dvs inchiriat in vederea desfasurarii unei activitati inscrise SI AUTORIZATA (confoorm L359/2004) dar ulterior nu ati mai putut desfasura activitatea si puteti justifica subinchirierea, in aceste conditii puteti "scapa" de confiscarea sumelor incasate din subinchiriere.

Ca si dna av. Stingaciu va recomand, inainte de a fi "atins" de controlul organelor abilitate sa va completati obiectyul de activitate al societatii si sa completati activitatea autorizata la punctul de lucru de la adresa despre care vorbiti (sau orice alt punct de lucru pe care il aveti inregistrat) cu codul CAEN 6820 aferent printr-o declaratie pe proprie raspundere data in temeiul L 359/2004 art 15 alin 2
multumesc de raspunsuri
din pacate sunt "atins" de control si nu am codul caen respectiv
Incercati varianta prin care sa dovediti ca inainte de a subinchiria, spatiul a fost folosit de catre firma dvs motiv pt care nu aveati nevoie de codul CAEN. Incercati sa le explicati ca ati omis acest aspect (privind completarea codului CAEN) si sa va pasuie pentru 3-4 zile timp in care faceti repede completarea codului CAEN si a autorizarii acestei activitati (vezi mesajul meu postat anterior)

Multa bafta

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Pfa -cod caen 6820 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca o persoana fizica isi face PFA pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ? Daca ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea deschiderii unui punct de lucru sau sediu secundar Gabriela1951 Gabriela1951 Buna ziua Intrebarea mea este urmatoarea: Am un SRL care are ca obiect de activitate printre altele, cod CAEN 6820, inchiriere imobile.Ca urmare, am inchiriat ... (vezi toată discuția)