avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea salariului in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea salariului in timpul concediului medical

Buna seara.
Am urmatoarea intrebare:
In prezent sunt in concediu medical iar angajatorul refuza sa-mi dea salariul pentru luna Noiembrie 2011 (atunci fiind tot in concediu medical) pe motiv ca nu a primit banii de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru concediul meu si motiveaza ca el nu are posibilitatea sa-mi dea salariul din fondurile sale proprii ca ulterior sa-i primeasca de la CAS.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect asa ceva si daca nu ce ar trebui sa fac in aceasta situatie. Deasemeni daca se poate sa-mi spuneti ce lege reglementeaza aceasta situatie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 22:33, 6 Ianuarie 2012
OUG 158/2005
Art. 47. - (1) Constituie contraventii faptele savarsite prin incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (3) si (4).
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
Art. 48. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) şi (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;

@valentin_76,
In primul rand discutam despre plata indemnizatiei de concediu medical,nu despre salariu.
In al doilea rand,daca angajatorul nu v-a platit aceasta indemnizatie ,atunci avem de-a face cu un refuz nejustificat de plata ,contraventie care poate sa fie constatata si sanctionata de catre Casade Sanatate.Puteti sa adresati o sesizare acestei institutii.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsuri...
Totusi, daca este adevarat ceia ce motiveaza, si anume ca nu a primit suma corespunzatoare de la CAS pentru indemnizatia mea de concediu medical poate fi sanctionata? ... motiveaza ca CAS poate vira sumele de bani pentru concedii medicale foarte tarziu, adica cateva luni ...
Angajatrul este obligat de lege sa plateasca indemnizatia de Concediu medical la data de salariu chiar daca nu a primit suma din fondul CAS ?
Sumele reprezentand indemnizatii, care se platesc salariatilor se retin de catre angajatorul platitor din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva
Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza de la Casa de Sanatate.

Deci,angajatorul trebuia sa va plateasca c.m ul si mai apoi sa-si recupereze suma platita,nu sa nu va plateasca si sa astepte sa-si recupereze banii de la casa.
Va multumesc foarte mult pt raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical simona_iunie simona_iunie Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca e corect ca un patron sa nu plateasca concediu medical in cazul in care angajatul are contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi simion cristi simion Am de luat banii pe mai multe concedii medicale , pentru perioada ianuarie - martie 2015 . Angajatorul a trimis concediile medicale la casaopsnaj . Angajatorul ... (vezi toată discuția)