avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto

salut am si eu o intrebae pt aceasta fapta pe ce durata de timp mi se inuleaza permisul auto În baza art.87 alin.5 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplicarea art.74 lit.a şi c Cod penal, art.76 lit.d Cod penal şi art.320 ind.1 alin.7 Cod procedură penală. Condamnă inculpatul la 4 luni închisoare. În baza art.71 alin.1 Cod penal, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 lit.a teza a doua şi lit.b Cod penal pe durata executării pedepsei principale. În baza art.81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 2 ani şi 4 luni, termen de încercare stabilit în condiţiile art.82 Cod penal. În baza art.359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prevăzute de art.83 Cod penal a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării. În baza art.71 alin.5 Cod penal, suspendă executarea pedepsei accesorii prev. de art.71 alin.1 Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art.191 Cod procedură penală. Obligă inculpatul P la 270 lei cheltuieli judiciare faţă de stat din care onorariu avocat din oficiu în sumă de 200 lei se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi 9 decembrie 2011 la sediul Judecătoriei Drăgăşani, judeţul Vâlcea
.
Cel mai recent răspuns: mihailucian , utilizator 13:38, 14 Februarie 2012
Anulare inseamna ca nu mai exista.
Puteti da examen pt carnet la un an dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare cu suspendare, deci daca nu a facut nimeni recurs, in decembrie 2012 mergeti si dati examen.
Succes!
dar daca mie mi sa ridicat permisul din data de 26 mai fara a mi se elibera dovada anul de care zici al stau de la ramanerea definitiva sau de cand mi.a fost retinut permisul de conducere ????
Nu conteaza cand a fost ridicat permisul.
Conform OUG 195/2002, puteti da examen pt alt permis, la un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare cu suspendare. Deci in decembrie 2012.

Intre noi fie vorba, cu condamnarea asta trebuia sa faceti recurs, aveati sanse de achitare si va luati permisul vechi inapoi. Acum e prea tarziu, a expirat termenul.

[Editat - offtopic]
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Termenul de un an curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Aveti textul aici:
art.116 din Oug 195/2002
Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Sunt si eu in aceeasi situatie. Eu de ex. fac anul in iunie anul asta. Se poate de acuma sa incerc sa imi fac actele ca sa pot da examenul auto inainte de iunie?
Ms.

Alte discuții în legătură

Pot da de permis ? IonM IonM In 27 noiembrie2012 am fost condamnat la 4 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice .Solutia este aceasta : În baza art. 87 al. 1 ... (vezi toată discuția)
Cand imi voi recupera permisul eviliguana eviliguana Am primit urmatoare decizie: Solutie: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplic. art. 74 alin. 1 lit. a) din Codul penal ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? vasilica53 vasilica53 Solutie: În baza art. 178 al. 2 din OUG. 195/2002 rep., art.320 ind. 1 al. 7 Cod procedură penală condamnă, inculpatul Iancu George Iulian, la pedeapsa de: ... (vezi toată discuția)