avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT transfer de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT transfer de proprietate

ce act juridic trebuie sa inchei daca vreau sa transfer dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren in schimbul unei prestatii lunare.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:20, 6 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
asta incerc sa fac, sa il conving sa-mi vanda terenul dar nu vrea. A spus sa ma gandesc la orice act vreau in formula care mi-a prezentat-o, transfer de proprietate in schimbul energiei electrice altfel nu vrea. Iar eu nu stiu ce act si nici notarul meu este putin in dubiu, intrucat vrea sa se faca inscrierea transferului de proprietate in cartea funciara.
~ Conținut șters la cerere ~
Din cele prezentate, observ ca cel care are terenul este oarecum de rea-credinta. Daca persoana nu este de acord cu vanzarea, apreciez ca nu va fi de acord nici cu o donatie, fie ea si cu sarcini. Schimbul ar putrea fi o soluţie, dar trebuie sa aveti mare grija cum il reglementati. Este nevoie ca, in schimbul furnizarii de energie electrica sa se prevada cu certitudina valoarea imbilului teren la momentul incheierii actului. Tot astfel, trebuie avuta grija si la cat de multa energie electrica poate consuma lunar şi intinderea perioadei de furnizare etc. S-ar putea, din cele descrise, ca consintamantul la instrainarea terenului sa fi fost dat jocandi causa, caz in care iata-l venind cu tot felul de piedici aparente fara sa ajungeti la un consens. Trebuie discutat cu persoana respectiva foarte clar, pentru a sti daca intr-adevar doreste sa instraineze terenul in discutie. Altfel.... toata discutia aceasta este fara sens.
Proprietarul vrea sa fie sigur ca va primi ce doreste, lunar. Faceti un contract de vanzare cumparare, dar terenul va fi ipotecat in favoarea vanzatorului care va putea valorifica ipoteca daca nu va indepliniti obligatiile lunare.Plata se va face pe o perioada indelungata de timp si veti estima in vederea taxarii si impozitarii,pretul vanzarii,la data autentificarii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu renta viagera mare gosco mare gosco care sunt prevederile unui contract de vanzare-cumpare cu renta viagera si care sunt persoanele intre care se poate incheia un asemenea contract (vezi toată discuția)
Vanzare fara iesire din indiviziune micle micle tatal meu a murit acum 8 ani, am facut succesiunea (suntem 3 frati) dar nu si iesirea din indiviziune. anul acesta mama a facut o vanzare a partii ei catre ... (vezi toată discuția)