avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit masina-proprietar decedat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit masina-proprietar decedat

Buna ziua !
daca puteti sa ma ajutati....sotul meu a decedat acum 7 ani in urma....s-a facut succesiunea, fiscul trimite in continuare la ultimul domiciliu al sotului meu..de plata impozitul pe o masina de care eu nu stiu nimic... (eu in calitate de sotie supravietuitoare nu stiu despre ce masina este vorba, nu am acte...nu am talon , nu am nimic, nu a fost trecuta aceasta masina in actul de succesiune)..suma creste in fiecare an...cine plateste aceasta masina in conditiile in care proprietarul este decedat iar masina nu a fost radiata....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:55, 10 Ianuarie 2012
Buna seara,

Mergeti la Directia Impozite si Taxe pentru a verifica ce este cu masina care figureaza pe rolul fostului sot. Nu cred totusi sa fie o eroare a functionarilor pentru ca sotul Dvs. ar fi sesizat acest fapt cand inca era in viata. Posibil ca autoturismul sa fi fost cumparat pe numele dansului, dar pentru o alta persoana.
Chiar daca proprietarul este decedat, plata impozitului se face de catre succesori.
Pentru a lamuri situatia contactati personal serviciul urmariri debite din cadrul autoritatii fiscale competente domiciliului dvs,care detine documentele in baza carora continua sa emita comunicari de plata obligatii aferent auto in evidenta
multumesc frumos pentru ajutor
referitor la intrebarea mea de mai sus...chiar daca aceasta masina nu a fost trecuta in actul de succesiune..si chiar daca au trecut 7 ani de la decesul sotului....eu in calitate de sotie supravietuitoare platesc aceasta suma..care este f mare dealtfel..?
Cogul de procedura fiscala prevede:

In cazul in care obligatia de plata nu a fost indeplinita de debitor, debitori devin, in conditiile legii, urmatorii:
a) mostenitorul care a acceptat succesiunea contribuabilului debitor;
b) cel care preia, in tot sau in parte, drepturile si obligatiile debitorului supus divizarii, fuziunii ori reorganizarii judiciare, dupa caz;
c) persoana careia i s-a stabilit raspunderea in conformitate cu prevederile legale referitoare la faliment;
d) persoana care isi asuma obligatia de plata a debitorului, printr-un angajament de plata sau printr-un alt act incheiat in forma autentica, cu asigurarea unei garantii reale la nivelul obligatiei de plata;
e) persoana juridica, pentru obligatiile fiscale datorate de sediile secundare ale acesteia;
f) alte persoane, in conditiile legii

Alte discuții în legătură

Impozit gaby&zlato gaby&zlato Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu ... (vezi toată discuția)
Impozit masina inexistenta HeraS HeraS Cum pot scoate de pe rolul mamei o masina care i-a apartinut fostului meu sot? Mentionez ca el a fost singurul proprietar al masinii si nu am nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Succesiune totolina totolina m-am casatorit in 2005 iar in 2008 sotul meu a decedat. pe numele lui, la administratia financiara figureaza trei autoturisme, dobandite de el inainte de ... (vezi toată discuția)