Buna ziua !
daca puteti sa ma ajutati....sotul meu a decedat acum 7 ani in urma....s-a facut succesiunea, fiscul trimite in continuare la ultimul domiciliu al sotului meu..de plata impozitul pe o masina de care eu nu stiu nimic... (eu in calitate de sotie supravietuitoare nu stiu despre ce masina este vorba, nu am acte...nu am talon , nu am nimic, nu a fost trecuta aceasta masina in actul de succesiune)..suma creste in fiecare an...cine plateste aceasta masina in conditiile in care proprietarul este decedat iar masina nu a fost radiata....va multumesc anticipat
Autoritatea fiscala comunica obligatii de plata aferent autoturism avand in vedere ca acesta se afla in rolul fiscal al sotului dvs
Puteti realiza radierea auto,numai dupa lamurirea situatiei acestui bun prin verificare directa la SPR evidenta auto,care functie de concluziile analizei bazei propriii de date poate emite dovada ,in care autoritatea fiscala poate dispune radierea autoturismului ,
ulterior achitarii debitului acumulat
si tot referitor la intrebarea mea de mai sus....va rog.....nu se poate prescrie dupa un anumit numar de ani...respectiv 5 ani ??...multumesc frumos...
Termenul general de prescriere a datoriilor este de 3 si respectiv 5 ani
Asta in situatia in care autoritatea fiscala nu a comunicat obligatia de plata
Cum in speta dvs precizati ca " fiscul trimite in continuare la ultimul domiciliu al sotului impozitul de plata pentru o masina de care eu nu stiu nimic..[ /i] ",rezulta ca acest termen a fost intrerupt respectiv prelungit cu fiecare comunicare anuala emisa de autoritatea fiscala
Impozit
gaby&zlato
Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
totolina
m-am casatorit in 2005 iar in 2008 sotul meu a decedat.
pe numele lui, la administratia financiara figureaza trei autoturisme, dobandite de el inainte de ... (vezi toată discuția)