avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recunoasterea vinovatiei de catre inculpat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recunoasterea vinovatiei de catre inculpat

daca la un proces penal [ accident cu vatamare si ucidere din culpa ] inculpatul isi recunoaste vinovatia si categoric ca regreta fapta si nu mai cere expertize sau alte lucruri juridice pentru lungirea procesului instanta poate da un verdict in cateva luni adica procesul sa dureze cat mai putin 5-6 luni si instanta mai poate chema martori in proces daca s-a recunoscut vinovatia de catre inculpat ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
nikolos, utilizator
Cel mai recent răspuns: khalima , utilizator 17:54, 7 Februarie 2012
da, poate. doar declaratia inculpatului nu este suficienta pentru aflarea adevarului.
Daca la primul termen inculpatul solicita judecarea cf. 320 indice 1 Cod proc. pen., si intelege sa nu se mai administreze alte probe decat cele din timpul urmaririi penale, instanta ramane in pronuntare. Deci se termina pe loc. Ramane calea de atac a recursului.
chiar se poate din a doua sau a treia infatisare sa ceara avocatul meu judecarea c.f 320 indice 1 c.p.p si decizia instantei poate fii aceeasi adica ca si atunci cand procesul poate dura 1-2 ani Si recursul este obligatoriu de catre procuror ? chiar daca el nu doreste recurs ,problema este daca ne poate impiedica cumva terminarea procesului mai repede cei vatamati care cer depagubiri si asiguratorul este strain
Nu se intelege ce doriti sa intrebati. Luati-le pe rand.
Nu se poate decat la primul termen.
Ce conteaza de unde e asiguratorul? uneori se misca mai repede decat cei locali.

Inculpatul fiind prezent şi declarând că recunoaşte în totalitate faptele , aşa cum au fost reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicitând să fie judecat în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale , instanţa constată că în cauză sunt aplicabile dispoziţiile art. 320/1 alin. 1 şi 2 c.pr.pen şi dispune reducerea limitelor de pedeapsă prevăzute de lege , pentru infracţiunile cu privire la care este judecat inculpatul , cu 1/3.
In aceasta situatie nu se mai administreaza probatorii si instanta dispune acordarea cuvantului in fond , urmand ca in sentinta pe care o va pronunta sa tina seama de prevederile invocate mai sus.
Partile s-a inteles cu privire la despagubirile civile ?

Alte discuții în legătură

Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)