daca la un proces penal [ accident cu vatamare si ucidere din culpa ] inculpatul isi recunoaste vinovatia si categoric ca regreta fapta si nu mai cere expertize sau alte lucruri juridice pentru lungirea procesului instanta poate da un verdict in cateva luni adica procesul sa dureze cat mai putin 5-6 luni si instanta mai poate chema martori in proces daca s-a recunoscut vinovatia de catre inculpat ?
nu cunosc nimic despre partile civile in legatura cu despagubirile dar cred ca vor cere peste puterea mea financiara . Instanta cum hotaraste pedeapsa daca este [ expl. dela 2 -7 ani ] se da minimul ca pedeapsa mai favorabila sau se da maximul? si 1/3 se calculeaza din anii decisi de instanta adica la 2 ani minus 1/3 din pedeapsa inseamna 1,4 ani? nu stiu ?
cateva intrebari am si eu ... singura conditie pentru a se aplica reducerea cu 1/3 din pedeapsa e ca inculpatul sa recunoasca la primul termen? nu conteaza comportamentul avut in timpul cercetarilor? partile vatamate pot influenta cumva, in sensul sa nu se acorde aceasta reducere?