avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... bilant PFA sistem real 2011.ce este deductibil si cat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

bilant PFA sistem real 2011.ce este deductibil si cat %?

Nu am platit la sanatate de la infiintare.Daca platesc acum (ian 2012) pot deduce contributia datorata(fara penalitatile lor) din venitul realizat in 2011?Sau ,pentru factura la internet(pe pfa) emisa pe27 dec 2011 si platita in ian 2012 o pot deduce peanul trecut(2011)? Va rog daca vrea sa imi spuna si mie,cine se pricepe,am cumparat o barca in dec 2011 ,cat pot deduce si cum?(pfa-ul e pe pescuit comercial)
Cel mai recent răspuns: parfi63 , utilizator 20:04, 8 Ianuarie 2012
Daca ob. de activitate este pescuitul comercial,atunci cheltuiala este facuta pentru a produce venituri,deci este deductibila total.
cheltuiala cu sanatatea este deductibila cind o platiti chiar daca este aferenta anului 2011.
In RJIP se trece in ordine cronologica toate platile.tot ce platiti in 2012 este pentru acest an,daca sunteti platitor de TVA ,atunci puteti inreg. fact. cind sunt emise si plata lor la fel.
nu stiu ce sa spun,barca ar fi mijloc fix,ca masina si s-ar amortiza in 3 ani;ce am auzit pe la altii,ca eu oricum nu ma pricep,si nefiind platitor de tva,daca scad tot la rand,oare cam cat m-ar sanctiona ANAF-ul???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli..lamuriri Diana_10 Diana_10 Buna zius chiar daca e duminica uni dintre noi mai si lucreaza. Eu am o nelamurire,in reg. de incasari si plati a unui PFA cum trec chelt. de pe Bonul ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina pe firma mericami mericami am achizitionat cu factura o autoutilitara cu vechime de 9 ani,imi puteti spune data tva-ul este deductibil sau trebuie sa-l deduc 50% ,pot sa o amortizez pe ... (vezi toată discuția)
Corectare tva de dedus in urma pierderii de documente dena_ghita dena_ghita In ianuarie 2012 se constata pierderea unor bonuri de combustibil din anul 2011. Intrucat nu s-a depus 101, cheltuiala cu comb si tva aferent bonurilor ... (vezi toată discuția)