avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... unde pot merge sa imi fac vizita medicala pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

unde pot merge sa imi fac vizita medicala pentru angajare

la care policlinica din timisoara ?
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 23:37, 17 Ianuarie 2012
Societatea la care lucrati nu are un contract incheiat cu o clinica medicala in vederea efectuarii analizelor?
1. Inainte de incheierea CIM se deschide "Dosarul medical" de catre angajator.

2. Angajatorul completeaza "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale".

3. Candidatul se prezinta cu acest dosar la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator.

4. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la
angajator si apoi semneaza CIM.

5. Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.

6. Nu mergeti la orice policlinica din localitate ci numai la acel cabinet de medicina muncii cu care angajatorul are contract de prestari servicii de medicina muncii.
ba da are dar mi s-a gasit o problema ,mi s-a spus ca nu vad destul de bine ,mi sa dat o fisa medicala valabila 3 luni dar pe ea specifica ca e pentru **coordonator** mie imi trebuie pt conducator...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
gheorghe03, utilizator
gheorghe03 a scris:

ba da are dar mi s-a gasit o problema ,mi s-a spus ca nu vad destul de bine ,mi sa dat o fisa medicala valabila 3 luni dar pe ea specifica ca e pentru **coordonator** mie imi trebuie pt conducator...


"Fisa de aptitudine" este eliberata de catre medicul de medicina muncii (care efectueaza examenul medical la angajre sau periodic) de la cabinetul medical de medicina muncii cu care angajatorul are contract de prestari de servicii medicale de medicina muncii si pe care angajatorul le plateste.

Dar, HG 355/2007 precizeaza:
"Art. 30. — Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea in munca.
Art. 31. — Contestatia prevazuta la art. 30 se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, sn termen de 7 zile lucrstoare de la data primirii fisei de aptitudine in muncs.
Art. 32. — Autoritatea de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti desemneaza o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate in termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei.
Art. 33. — Decizia comisiei este consemnata intr-un proces-verbal si este comunicata in scris persoanei examinate medical.
Art. 34. — Concluzia procesului-verbal este consemnata in fisa de aptitudine, in care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat."
ok multumesc am sa incerc sa contestez daca chiar se poate

Alte discuții în legătură

Inapt in fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. ... Sithake Sithake Inapt in Fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. Ce se poate face i acest caz? Care este procedura de evaluare a unui medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se ... Oprescu mihai Oprescu mihai Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se de medic medicina muncii care supne se recomanda schimbarea funcției dar acest medic ... (vezi toată discuția)
Aviz medicina muncii gabriela1993 gabriela1993 Am o problema referitoare la avizul medicului de medicina muncii. si acela ca medicul care are un contract cu unitatea la care lucrez nu-mi da aviz favorabil. ... (vezi toată discuția)