avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se ...

Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se de medic medicina muncii care supne se recomanda schimbarea funcției dar acest medic nu mă văzul nu mă consultat ce pot face ln situația asta.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:07, 5 Decembrie 2023
Puteti sesiza DJSP conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art.30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii
contestaţiei.
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
In urma esaminarii medicale periodice, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale trebuia sa emita fisa dvs. de aptitudine si sa scrie pe aceasta "apt conditionat" cu recomandare schimbare loc de munca. Angajatorul trebuie sa tina cont de aceste recomandari. Dvs. trebuia sa primiti un expl. din fisa de aptitudine.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
lit.e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde putem sesiza abuzuri pt medicina muncii făcute de către ... EuAngajatul EuAngajatul Unde putem sesiza abuzuri Pt medicina muncii făcute de către angajator dar folosind clinica medicală ca și instrument . Fisele de aptitudine med muncii ... (vezi toată discuția)
Controlul medical periodic dreptlatinta dreptlatinta Este legal sa faci controlul medical periodic al angajatilor, in incinta firmei, aplicand principiul \"pe repede inainte\" si nu la un cabinet medical ? In ... (vezi toată discuția)
Inapt in fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. ... Sithake Sithake Inapt in Fisa de evaluare medicala dat nejustificat si nedrept. Ce se poate face i acest caz? Care este procedura de evaluare a unui medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)