avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Martor neaudiat in instanta. Declaratie atasata la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Martor neaudiat in instanta. Declaratie atasata la dosar. Se admite?

Proces partaj - tip actiune

A avut loc proba cu martori.

Eu am venit cu 2 martori. Partea adversa cu unul singur desi i s-au admis 2 martori.

Pt ca nu s-a prezentat cel de-al doilea martor a fost decazut din proba.(este mentionar acest lucru in incheierea sedintei)

Ce face partea adversa?

La urmatorul termen partea adversa ataseaza la dosar o declaratie de mana data de martorul care nu s-a prezentat.

Se poate lua in considerare aceasta declaratie data pe "genunchi " acasa?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 12:36, 9 Ianuarie 2012
aceea nu este o declaratie de martor , ci o declaratie extrejudiciara...nu are aceeasi valoare. totusi depinde de judecator daca o va lua in calcul sau nu.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
daca instanta o admite, da.
Atunci de ce se mai administreaza proba cu martori audiati in instanta? Acestia pot da declaratii de acasa si n-ar mai fi nevoie sa vina in instanta.

Multumesc frumos
v-am raspuns ca nu are aceasi valoare juridica. pe urma, daca judecatorul ii da o forta prea mare , aveti motive de apel .
daca judecatorul de sedinta face uz de " PRACTICA JUDECATOREASCA" supunand continutul declaratiei acordului parti adverse si aceasta este de a c o r d ,prin consemnarea in incheerea sedintei ,atunci este valabila declaratiea data de martor,daca nu procedeaza cum am spus mai sus contravine principiului de judecata - proba cu martori - si da motiv de declarare recurs sau apel dupa caz.

Alte discuții în legătură

In apel, poate apelantul sa cheme ca martor unul din martorii ... catinf catinf In apel, poate apelantul sa cheme ca martor unul din martorii partii adverse (care a depus marturie in prima instanta)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un proces pentru încredințare minor partea adversa ... Dan342 Dan342 Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa a fost decăzuta din probe. La ședința actuală judecătorul i-a cerut să se prezinte cu ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos gabyela gabyela Care este procedura? Intr-un proces civil pe fond un martor al partii adverse a declarat ca face parte din comisia de cenzori a asociatiei de locatari. Acelas ... (vezi toată discuția)