avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lichidare stoc de marfa depasita moral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lichidare stoc de marfa depasita moral

O societate comerciala are pe stoc niste marfa(imbracaminte) care este de cca. 2 ani si doreste sa o vanda sub pretul de achizitie.
Este legal? Daca da, ce anume trebuie sa faca d.p.d.v. contabil?
va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:56, 9 Ianuarie 2012
Daca vanzarea se face en-gros factura de vanzare reflecta noul pret (venitul facturat) , iar pierderea apare in contul 121 prin descarcarea de gestiune.
Daca vanzarea este cu amanuntul trebuie facut NIR de modificare a adaosului comercial pentru cantitatea de marfa aflata in acesta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)