Buna ziua,
Vreau sa stiu daca sotul meu poate fi inregistrat ca si coasigurat reatroactiv. O sa fiu mai explicita. Am depus la serviciu actele necesare dupa ce s-au facut statele de plata pentru luna ianuarie, iar in aceasta luna sotul meu va trebui sa sufere o interventie chirurgicala. De la serviciu mi s-a spus ca va fi luat in calcul ca si coasigurat abia din februarie. Exista vreo posibilitate sa fie inscris din ianuarie?
Ca regula generala retroactivitatea nu opereaza in relatiile juridice.
Dv. doriti sa aveti un avantaj personal - desi conduita de pana acum nu va permite acest lucru.
Pentru a obtine acest lucru nu trebuie sa uitati de faptul ca nu dv. personal sunteti cea care poate dispune / contribui la modificarea realitatii. Daca cei de la serviciu accepta sa va inregistreze actele de o maniera diferita de pana acum, tot ei vor trebui sa depuna o declaratie rectificativa pentru obligatiile salariale ale lunii ianuarie (declaratia 112) Cred insa ca este vorba si de cei care administreaza Revisal-ul - adica statul in final - unde ieri nu poate fi niciodata azi.
Coasigurat
Bogdantonu
Mama mea fiind nesalariată a fost internată într-o perioada in care nu era coasigurat pe asigurarea tatălui ( el fiind singurul salariat cu acte ) si se ... (vezi toată discuția)