avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de pensie de invaliditate este stagiu? Pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de pensie de invaliditate este stagiu? Pensie de urmas si alte venituri.

1.ani petrecuti la pensie (revizuibila) se considera vechime sau ca sa iesi la pensie de drept se iau in calcul doar anii de munca efectiva?

2. in continuare copilul care beneficiata de pensie de urmas si este la facultate are dreptul sa realizeze venituri fara o suma axia liita sau s a mai modificat ceva de anul trecut si nu le mai poate cumula - pensia de urmas si salariu?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:51, 9 Ianuarie 2012
1-Pensia de invaliditate este stagiu asimilat.De stagiile asimilate se tine cont(intra in calcul)doar la pensia de limita de varsta
2-Poate realiza venituri,fara limita..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie dodorel62 dodorel62 Sotia mea este nascuta in IUNIE 1956 , a facut 5 ani de facultate si a lucrat 20 de ani la termocentrala si are 4 copiii , iar din 2001 si pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Cumulare vechime pentru pensie stefania.ispirescu stefania.ispirescu Daca am lucrat in timpul facultatii, se cumuleaza anii de facultate cu cei din campul muncii pentru calculul vechimii? (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)